De foarte multe ori ne-am pus intrebarea asta: oare cand vor aparea vehicule capabile sa anuleze gravitatia? Si asta fara sa utilizeze tone de combustibil fosil sau lasere puternice. Va fi viitorul apropiat unul in care masina personala va pluti undeva in fata ferestrei biroului, la etajul 57 al unui zgaraie-nori? Tot ce e posibil.

Ceva ar putea sa schimbe lumea...

De foarte multe ori ne-am pus intrebarea asta: oare cand vor aparea vehicule capabile sa anuleze gravitatia? Si asta fara sa utilizeze tone de combustibil fosil sau lasere puternice. Va fi viitorul apropiat unul in care masina personala va pluti undeva in fata ferestrei biroului, la etajul 57 al unui zgaraie-nori? Tot ce e posibil.

Cand primele experimente despre antimaterie, antigravitatie, materia neagra sau campurile magnetice perfect controlabile au inceput sa se raspandeasca in toata lumea, am stiut ca, la un moment dat, ceva se va schimba. Spre exemplu, primele studii privind proprietatile superconductorilor i-au uimit pana si pe cercetatori. Superconductorul este o componenta facuta din cateva materiale aparent banale. Adaugand nitrogen lichid peste elementul respectiv, cand temperaturile se egalizeaza, el devine superconductor. Orice magnet puternic, plasat deasupra lui, va fi atras si respins in acelasi timp. Asta inseamna ca va pluti la o anumita inaltime, fara sa se rastoarne (e perfect valabil si invers, cu magnetul dedesubt). Pe acest principiu se bazeaza trenurile care ruleaza la viteze de peste 500 km/h (asa numitele mag-lev), inlaturand frecarea cu sinele. Aici insa, levitatia este minima.

Coroborand proprietatile superconductorilor cu tehnologia de conversie a microundelor in forta care anuleaza gravitatia, un inventator, pe numele sau Roger Shawyer, promite un produs capabil sa ridice masini, nave spatiale sau rachete militare in cel mai lin mod cu putinta, pana la anumite altitudini. De acolo, un alt sistem de propulsie se va ocupa de inaintarea pe mai departe a vehiculelor. Daca reusiti numai sa va imaginati, Shawyer spune ca in maxim 10 ani va produce un avion special capabil sa strabata 10.000 de mile (Londra - Sydney) in numai 3 ore. Apoi, in numai patru zile va duce 40 de tone de materiale pe Luna. Bineinteles ca multi il considera pe Roger un sarlatan si un mincinos, dar hai sa recunoastem, asa au fost catalogati multi savanti cand au pretins ca vor face ceva ce va schimba lumea...

Shawyer a lucrat pana acum la niste module numite Emdrive, pe care le-a tot perfectionat de-a lungul timpului. Un magnetron racit cu apa genereaza unde electromagnetice din gama microundelor, pe care le trimite ghidat spre o serie de reflectoare. Fiecare unda poarta, dupa legile enuntate de Einstein, o cantitate de energie. Sistemul este unul inchis si, cu toate acestea, 100 de kilograme au fost anulate, dupa cum se poate observa si din clipul video demonstrativ. Intrucat sistemul interfera cu camera video, calitatea nu e tocmai excelenta:

Citeste si:
Aceste flori leviteaza! Va vine sa credeti?
Aceste flori leviteaza! Va...

Ce parere aveti despre aceasta tehnologie? Va schimba ea lumea atunci cand va ajunge la o oarecare maturitate?

Extra info: Emdrive


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.