Cei mai tineri miri din lume au fost un baietel in varsta de 11 luni si o fetita in varsta de 3 luni. Acestora le-a fost aranjata casatoria de catre parinti pentru a pune capat unei dispute ce dura, din cauza unui lot de pamant, de 20 de ani. Casatoria a avut loc in Bangladesh, in 1986.

Picanterii despre casatorie, mirese si divort

Cei mai tineri miri din lume au fost un baietel in varsta de 11 luni si o fetita in varsta de 3 luni. Acestora le-a fost aranjata casatoria de catre parinti pentru a pune capat unei dispute ce dura, din cauza unui lot de pamant, de 20 de ani. Casatoria a avut loc in Bangladesh, in 1986.

Richard si Carol Roble au intrat in cartea recordurilor ca fiind cuplul care s-a casatorit si recasatorit de cele mai multe ori. Prima oara s-au casatorit in 1969, ulterior recasatorindu-se de... 55 de ori.

Obiceiul purtarii verighetei pe degetul inelar al mainii drepte provine din Egiptul antic, cand se credea ca vena dragostei curge din acest deget direct catre inima.

Conform anumitor legende, daca cea mai tanara dintre doua surori se marita prima, cea mai in varsta trebuie sa danseze desculta la nunta suroriii sale altfel riscand sa ramana nemaritata.

Cel mai scumpa dovada de iubire al unui sot pentru sotia sa o reprezinta monumentul Taj Mahal din India. Monumentul a fost construit de catre imparatul Mugal Shahjahan in memoria sotiei sale care a murit in timp ce dadea nastere unui copil. Lucrarile mausoleumului au inceput in 1634 si s-au derulat timp de 22 de ani. La construirea monumentului au lucrat 20 000 de persoane aduse de prin toate colturile Indiei si din centrul Asiei.

In Evul Mediu, unele dintre ceremoniile de nunta erau tinute in cimitire deoarece se credea ca astfel acestea pot opri ciuma bubonica. In ziua nuntii, miresele din Grecia isi indeasa un cubulet de zahar in manusa va avea parte de o casnicie dulce si fericita. Miresele din Orientul Mijlociu isi picteaza mainile si picoarele cu henna pentru a-si proteja casnicia de rau.

Cea mai costisitoare nunta dintotdeauna a fost cea a lui Mohammed, fiul lui Sheik Rashid Ben Saeed Al Maktoum si a printesei Salama. Casatoria celor doi a fost celebrata ca in povestile moderne, in Dubai, si a durat nici mai mult nici mai putin de 7 zile. Costurile acesteia s-au ridicat la 44 milioane de dolari.

Citeste si:
Sore iubește din nou după divorțul dureros! Primele imagini cu...
Sore iubește din nou după...

Regina Victoria a purtat la nunta sa o rochie alba, insa in perioada precedenta, miresele purtau rochii in diverse culori. Albastrul era una dintre culorile preferate deoarece era asociata cu fidelitatea si virtutea. Femeile aristocrate purtau rochii de culoare alba pentru a-si arata situatia financiara deosebita, in timp de femeile din clasele de jos nici nu concepeau sa se casatoreasca intr-o rochie ce nu putea fi purtata si a doua oara.

81% dintre mirese isi schimba numele de familie dupa casatorie, luandu-l pe cel al sotului.

Barbatilor indragostiti din Insulele Trobriand le este interzis sa ia masa cu o femeie daca nu sunt casatoriti cu aceasta. In caz contrar, servirea mesei impreuna cu o femeie este considerat drept unul dintre cele mai dezonorante gesturi posibile.

60% dintre barbati si 40% dintre femei au cel putin o legatura extramaritala de-a lungul vietii; 80% dinre cei care divorteaza din cauza aventuri din afara casniciei regreta mai taziu decizia luata.

Citeste si:
Cum organizezi o nuntă la conac: 5 sfaturi utile
Cum organizezi o nuntă la...

Doar 10% dintre cei care au aventuri divorteaza de sot/ sotie pentru a se casatori cu amantul/ amanta. 75% dintre aceste mariaje se termina cu un divort. Cand o casatorie supravietuieste infidelitatii unuia dintre parteneri, dureaza in medie 1-3 ani pentru a reveni iubirea si increderea initiala.

Pe ultimul loc la capitolul romantism, iubire si casatorie se afla SUA, tara in care sunt inregistrate cele mai multe divorturi din lume.

Cea mai mare nunta la comun a avut loc pe stadionul olimpic din Seoul, Coreea de Sud unde 35 000 de oameni au fost casatoriti simultan in cadrul unei ceremonii oficiate de Sun Myung Moon.

Cel mai cunoscut poligam din lume este Giovanni Vigliotto care s-a casatorit cu 104 femei. Acesta a fost acuzat pentru frauda si poligamie si a fost condamnat la 25 de ani in puscarie.

2-3% din copiii care se nasc anual se nasc in urma unei aventuri extraconjugale.

Citeste si:
Fii o mireasă neconvențională cu o rochie spectaculoasă !
Fii o mireasă neconvențională...

Cea mai lunga trena a unei rochii de mireasa a fost croita in Germania si avea 156 de metri.

Cele mai populare destinatii pentru luna de miere sunt: Las Vegas, Hawaii, Jamaica si insulele Caraibe.

Sursa: Garbo.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.