Cu o saptamana inaintea lansarii noului album A Kind of Alchemy, membrii trupei byron au coborat la metrou pentru sustinerea a doua miniconcerte in statiile Universitate si Romana.

Vineri 15 octombrie - Bucuresti. Cu o saptamana inaintea lansarii noului album „A Kind of Alchemy”, membrii trupei Byron au coborat la metrou pentru sustinerea a doua miniconcerte in statiile Universitate si Romana. Trupa a interpretat in premiera piesa „King of clowns”, de pe noul album. Evenimentul a fost o surpriza destinata fanilor, dar si o modalitate originala de a promova noul album, care va fi lansat in cadrul unui concert in data de 23 octombrie, in clubul The Silver Church.

Joi 14 octombrie, trupa byron a sustinut doua miniconcerte la metrou, cu o saptamana inaintea lansarii noului album „A Kind of Alchemy”. In spiritul noncoformist cu care ne-a obisnuit, byron a abordat o strategie originala si indrazneata pentru promovarea noului produs discografic. Au coborat la propriu, in underground si au cantat cate doua piese in statiile de metrou Universitate si Romana. Trupa a interpretat in premiera piesa „King of clowns”, de pe noul album „A Kind of Alchemy”.

Prin intermediul acestor concerte, trupa a oferit o surpriza fanilor sai, manifestarea nefiind anuntata in presa prin mijloacele specifice ci prin intermediul retelelor sociale (Facebook, Twitter) si SMS. Evenimentul s-a bucurat de prezenta a numerosi fani, dar si a calatorilor, incantati si surprinsi de spectacolul live inedit. Membrii trupei au date autografe pe cartele de metrou. Trupa byron foloseste celebrele chitari Tanglewood, care le-au fost puse la dispozitie de catre producatori din anul 2008. Byron este singura trupa din Romania care a atras atentia celor de la Tanglewood, care sustin si trupa Coldplay..Puteti vedea imagini de aseara la urmatorul link: http://www.trilulilu.ro/teiushka/dbb6ef4cb7c66c

Pe 23 octombrie, incepand cu orele 22.00, formatia byron isi asteapta toti fanii pentru lansarea noului album, "A Kind of Alchemy", in cadrul unui show live de exceptie. In deschiderea concertului byron vor canta Cvartetul A Quattro, Persona si Marius Florea Vizante. Pe langa concertul de lansare, turneul de promovare a albumului (noiembrie-decembrie 2009) va cuprinde 10 orase: Pitesti, Sibiu, Cluj, Constanta, Iasi, Targu Mures, Brasov, Timisoara, Craiova, unde sunt asteptate 5000 de persoane la concerte.

Citeste si:
Formatia Grimus aniverseaza 10 de ani de cariera
Formatia Grimus aniverseaza...

Albumul incepe si se termina cu acelasi motiv muzical, abordat diferit, prima data anuntand venirea noptii (“The Night”), a doua oara pe cea a diminetii (“A Peaceful Mind”). In incheiere, pe post de bis, o piesa despre efemeritatea relatiei ascultator - album (inchipuit ca persoana), mascata intr-o poveste despre o prietenie pierduta (“Blinded By Sunshine”). Titlul “A Kind of Alchemy” se leaga direct de una din piesele de pe album, “The Alchemist”, in care personajul principal, alchimistul (compozitorul), transforma oamenii in cantece.

Inregistrarile s-au realizat in studioul Real Sound & Vision, productia, sunetul, mixajul si masterizarea fiind asigurate de Victor Panfilov.

Componenta trupei: Dan Byron - voce, chitara acustica, flaut, 6Fingers - clape, voce, chitara acustica, Vlady Sateanu - bas, Costin Oprea - chitara electrica, Cristi Matesan - tobe.

Citeste si:
Un fost membru al trupei byron a incetat din viata la doar 37 de ani
Un fost membru al trupei...

Solistul trupei, Dan Byron ne marturiseste ca „albumul “A Kind of Alchemy” este alcatuit din raspunsuri la intrebarile unui interviu imaginar, de-a lungul unei nopti ploioase, reporter fiind insusi ascultatorul. Subiectele abordate sunt creatia, mass-media, ispita facilului, alienarea societatii moderne, etc.”

Six Fingers: “albumul as zice ca e in general despre creatie/conditia artistului (desi nu e unul conceptual, doar tematic e oarecum uniform; industria muzicala nu apare explicit decat intr-o piesa, cel mult ca un impediment, o sirena. N-as vrea sa se inteleaga ca e inca un album manifest de tip “noi inotam contra curentului si ce iconoclasti suntem noi si nu avem nevoie de industria muzicala”. E un cliseu des intalnit la trupe care nu scot niciodata capul din underground. Faptul ca o faci nu inseamna ca trebuie sa si faci parada.Dimpotriva, as zice ca e un album mai comercial/prietenos decat primul, care risca sa ne aduca fani pe care nu i-am fi castigat cu primul album.”

Citeste si:
...
byron cauta talente printre...

Albumul costa 39, 9lei si va fi distribuit prin intermediul A & A in reteaua librariilor Carturesti din toata tara si pe www.charitygift.ro, magazinul online in cadrul caruia toate produsele contin o donatie catre o cauza sociala.

Despre byron

Trupa byron a fost infiintata la sfarsitul anului 2006 a fost gandita initial ca un proiect solo si denumita sugestiv dupa vocalistul si fondatorul acestei formatii, Dan Byron, al carui trecut se leaga de alte proiecte precum Agathodaimon, RA, Kumm sau Urma.

Primul concert byron a avut loc pe 1 decembrie 2006 in Laptaria lui Enache si a fost sold-out.
Cristi „Kirk” Chirculescu de la City FM le face cunostinta cu inginerul de sunet Victor Panfilov (Real Sound&Vision), care incepe sa colaboreze cu ei pentru inregistrarile albumului de debut.
Pe 12 octombrie 2007 a fost lansat albumul „Forbidden Drama” in club Fabrica.

Citeste si:
Dan Byron: Orice creatie e a kind of alchemy
Dan Byron: Orice creatie e a...

La 6 luni de la infiintare, trupa a urcat pe scena mare de la Stufstock™ .
In 2008, trupa e invitata la toate festivalurile majore din Romania: Stufstock™ , Peninsula, Rock la Mures, Ziua Cea Mai Verde, Ursus Fest, UltraFest, Ultimul Fir de Nisip si nenumarate concerte de club.
In februarie 2008 este realizat in premiera pentru Romania un concert unplugged filmat si lansat pe DVD. La Iasi concertul Unplugged sustinut de trupa byron a fost declarat concertul anului 2008.

Pe 3 aprilie 2008, la Teatru 74, se tine un concert cu piese vechi si noi reorchestrate in maniera acustica, beneficiind si de participarea extraordinara a domnului Alexandru Andries si a Paulei Seling.
In septembrie 2008 apare pe MTV videoclipul piesei ‚‚Blow Up My Tears’’, in regia lui Oleg Mutu.

Au sustinut primul lor concert unplugged din Bucuresti vineri, 10 octombrie, la Palatul Copiilor.
Pianul, contrabasul, chitarele acustice, mandolina, percutiile lui Ati de Chile si tobele au fost acompaniate de viori, viola si violoncel. Pe scena au fost, bineinteles doi invitati special: Alexandru Andries si Paula Seling.

In mai 2009 apare al doilea videoclip byron, Losing Control, de data asta lo-fi, tocmai pentru a sugera viata reala, prezentata in povestea clipului.

Site oficial al trupei byron
http://www.byronmusic.ro
www.myspace.com/byronmusicspace
http://www.facebook.com/home.php?#/event.php?eid=154149901160&ref=ts
http://twitter.com/byronmusic.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.