Poate ca cel mai bine veti intelege ceva din toate astea cu ajutorul unui stand-up comedy pentru oameni inteligenti, tinut de John Lloyd, celebru om de televiziune, scriitor si comedian:

Stand-up comedy pentru oameni inteligenti

Oare suntem cu totii niste Tomi necredinciosi? Tindem sa nu credem absolut nimic din ceea ce nu vedem si in acelasi timp sunt o gramada de lucruri pe care le acceptam fara sa le fi vazut vreodata…Poate ca le-au vazut altii, mai inteligenti decat noi toti si le-am luat asa, de bune…

De ce suntem aici? Nu stim. “Suntem aici ca sa-i ajutam pe ceilalti, de ce sunt ceilalti aici, nu am nici cea mai vaga idee…” W. A. Jordan. Habar nu avem cum am aparut. Nu suntem suficient de puternici incat sa alegem clar intre teoriile evolutionista si creationista, pe cea mai buna si mai probabila, lasand loc numai de dispute. Totul in jur este un mister perpetuu si ne place asta la nebunie. Daca un anume “ceva” nu exista dar am cam avea nevoie de el, il inventam. Vorbim aici despre tataia in straie rosii si albe, caruia multi ii spun Mos Craciun. Asta pentru ca, dincolo de toate, suntem tristi si singuri, cu vieti anoste, lipsite de spectacol si fericire.

Te uiti chiar si in ochii unui om si nu poti afla ce anume ii trece prin cap atunci. Are o mie de ganduri. Privesti un obiect si nu intelegi cum anume il vezi verde si nu albastru, rotund si nu patrat, cum anume stau atomii aia in el intr-o ordine perfect dezordonata. Nu iti mai aduci aminte nimic din ce ai facut pana la o varsta, traind cu relatarile celorlalti. Habar nu ai ce iti rezerva viitorul, daca el e roz sau negru. Esti vulnerabil. Alergi dupa cufere cu aur, dupa perle uriase sau pietre pretioase fara sa te gandesti ca ele, de fapt, nu au nicio valoare. Aceiasi atomi, aceleasi elemente creeaza ierarhii, dau valoare, viata sau moarte, razboi sau pace…Unde pe care iarasi nu le vedem, stapanesc informatia si o dirijeaza pe cai nebanuite, intr-o retea nervoasa care pluteste mereu deasupra pamantului.

Nu vedem timpul dar stim ca trece pentru ca lasa urme adanci pe noi. Nu vedem lumina si, spre exemplu, ea ne ascunde stelele pe timp de zi. Printre atatea miliarde de galaxii, unde au reusit sa ajunga telescoapele noastre? Cum de exista curentul electric? Fara doar si poate, lucrurile pe care nu le vedem sunt foarte importante pentru noi, fie ca ele exista, banuim ca exista sau suntem categoric convinsi ca nu exista ci numai ne place sa mai cochetam, din cand in cand, cu vreo idee. Invizibilul face legea. Ceea ce nu vedem, de regula nu putem intelege…

Citeste si:
Natura in fotografiile lui Karil
Natura in fotografiile lui Karil

Poate ca cel mai bine veti intelege ceva din toate astea cu ajutorul unui stand-up comedy pentru oameni inteligenti, tinut de John Lloyd, celebru om de televiziune, scriitor si comedian:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.