Vreau sa-mi fac universitate pe modelul Spiru Haret. Traim in tara absolventilor de facultate, a doctoranzilor, profesorilor universitari, academicienilor Orice dobitoc iti flutura prin fata doua-trei diplome.

Univeritatea Particulara Neatestata Mihai Bendeac din Bucuresti (UPNMBB)

Vreau sa-mi fac universitate pe modelul Spiru Haret. Traim in tara absolventilor de facultate, a doctoranzilor, profesorilor universitari, academicienilor… Orice dobitoc iti flutura prin fata doua-trei diplome.

Sa-mi fie iertat… Dintotdeauna mi s-a parut ca a face doua sau mai multe facultati tine mai degraba de mediocritate decat de capacitate intelectuala sau profesionala. Eu nu m-as lasa pe mana unuia cu doua facultati. Inteleg sa faci o facultate, apoi master etc. Sa pleci in strainatate pentru specializari suplimentare. Dar sa faci doua facultati… De ce? Eu cred in oamenii care se profesionalizeaza intr-un domeniu si atat!

N-as da voie sa inceapa o a doua facultate decat celor care o absolva pe prima sefi de promotie. Adica pe sistemul “Fratioare, sunt un spirit renascentist! Am o capacitate uluitoare de a fi exceptional in mai multe domenii!”

Din nefericire, in Romania, multi sunt victimele sistemului atat de prost organizat si, saracii, se vad nevoiti sa absolve doua facultati fiindca vremurile sunt schimbatoare. Si tata, ca tot vorbeam de el, a facut la 40 si ceva de ani, inca o facultate la distanta fiindca avea nevoie de o specializare.

Dar hai sa fim seriosi. La noi, fala e de baza! Esti cu atat mai smecher cu cat ai mai multe diplome. Am vazut la televizor unul care se plangea ca ce se face el, saracul… Ca pana la varsta de 50 de ani a studiat incontinuu si are 8 diplome obtinute la Universitatea Spiru Haret. Adica ce conteaza ca ministerul vrea sa anuleze, el a fost un student care chiar vroia sa invete si si-a vazut de treaba. Multi s-au uitat si si-au zis “Ce om cult si avid de cunoastere!” Eu m-am uitat si am zis “Ce dobitoc!” Omul ala e unul dintre cei mai mari ratati din cati am cunoscut. De ce sa faci 8 facultati?!?!?! Care e scopul final?! La pariu ca nu se pricepea, de fapt, cu adevarat, la niciunul din cele 8 domenii de activitate?

Citeste si:
Universitățile vor decide singure modul în care își vor desfășura...
Universitățile din România...

PANA SI BECALI A TERMINAT DREPTUL!!!

Sigur ca exista la Spiru Haret si destui studenti de buna-credinta si ei chiar nu merita sa aiba de suferit. Dar ce s-a intamplat acolo si ce se intampla in continuare este o mizerie stiintifica mai mare si decat cariera academica a Elenei Ceausescu.

M-am hotarat asadar sa lansez si eu o universitate. Se inscrie careva? Hai ma!!! Uite! Va prezint oferta educationala!

1) Facultatea de drept, clasa prof univ. Luis Lazarus (fara frecventa)

2) Facultatea de Medicina, clasa prof. univ. dr. Ciomu (fara prezenta)

3) Facultatea de Educatie fizica, clasa prof univ Oana Roman, asist. Univ. Nikita (la distanta)

4) Facultatea de jurnalism, clasa conf. univ. Dan Diaconescu, preparator Dan Capatos (cursuri de noapte)

5) Facultatea de Stiinte Politice, clasa prof. univ. dr. docent Nati Meir, asistent univ Monica Columbeanu (prin posta)

Citeste si:
De ce a renunțat Anisia Gafton la facultate: „Când vii în clasă...
De ce a renunțat Anisia...

6) Facultatea de teatru, clasa prof. univ. Nicoleta Luciu, conf univ. Florin Petrescu “Axinte”, prep. Univ. Romica Tociu (intre doua suse)

7) Facultatea de Stiintele Comunicarii, clasa profesor asociat Elena Udrea (taxa, 1.5 RON/ora)

8) Conservatorul de muzica, clasa prof univ Loredana de la Trident, asist univ Andreea de la Trident. (cursuri orale)

9) Facultatea de Matematica, clasa prof univ dr docent Horror-is Causa Simona Senzual (fara frecventa, fara prezenta, fara speranta)

10) Facultatea de Teologie. Cursurile se tin la Manastirea Tanacu. Supravietuitorii primesc diploma de absolvire direct din mana Calugarului…

Ia sa va vad! Cine unde se inscrie?!

Redactor Mihai Bendeac


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.