Ei bine, folosind un singur semn adaugat in exact aceeasi pozitie si in stanga, dar si in dreapta, poti obtine egalitatea. Nu modifici nimic, ci numai adaugi un semn.

Brain Game: Misteriosul numar 11...

Cu numerele nu e de glumit. Gresesti unul si te-ai ruinat pe viata, daca nu ai fost atent la datele trecute pe un anumit act. Numai aici te poti juca in voie, incercand sa modifici niste operatii aparent simple. Aparent. Mai tii minte jocurile acelea cu bete de chibrituri, pe care le faceam cu mare placere in copilarie? Hai sa te vedem...

Evident, 11 + 11 = 11 x 11 nu are cum sa fie corect. Poate numai daca eliminam semnele + si x, ajungand la un adevar incontestabil (1111 = 1111). Care este sarcina ta? Trebuie sa faci egalitate intre valorile din stanga si din dreapta. Cum asta? Ei bine, folosind un singur semn adaugat in exact aceeasi pozitie si in stanga, dar si in dreapta, poti obtine egalitatea. Nu modifici nimic, ci numai adaugi un semn.

Care este solutia?

Nota: Raspunsul la problema de data trecuta era 2 roti. Tom putea sa mearga linistit 600 de km, apoi trebuia sa schimbe doua roti (sa zicem cele de pe fata). Rotile schimbate mai puteau rula inca 600 km. Dupa inca 600 de km, rotile de pe spate s-au uzat de tot, insa rotile de pe fata mai pot face inca 600 km. Tom va lua rotile scoase initial si le va monta pe spate. Inca 600 de km si gata, Tom a ajuns la viitorul proprietar!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.