Care este numarul minim de roti pe care Tom il poate lua pentru a face drumul de 1.800 km tinand cont de faptul ca fiecare roata poate sa ruleze numai 1.200 km?

Brain Game: Cate roti sa ia Tom cu el?

Tom avea o splendoare de Ford LTD care se tinea destul de bine la varsta ei. Dupa lungi negocieri cu restauratori de prin toate colturile lumii, Tom a reusit sa vanda masina insa exista o problema destul de serioasa: cumparatorul se afla la 1.800 de km distanta si nu dorea sa se deplaseze pana la locuinta proprietarului. Tom s-a decis sa mearga pana la urma chiar el sa livreze masina, sa-si ia banii si apoi sa se intoarca acasa cu un avion.

Ford-ul era pe butuci in garaj. Numai rotile ii lipseau, in rest era impecabila. Tom stia ca vecinul sau Jimmy are roti tocmai bune pentru masina lui, asa ca i-a facut o vizita. Jimmy avea intr-adevar opt roti perfecte pentru LTD, insa erau destul de uzate si nu mai erau bune decat pentru 1.200 de kilometri de rulaj, fiecare. Hmmmm. Tom si-a spus ca o sa-i fie dificil sa puna patru roti la masina si inca patru in portbagaj, urmand sa le schimbe pe toate pe drum, in acelasi timp.

Photo by Dave_7

Noroc ca Jimmy era priceput la combinatii inteligente si l-a linistit pe Tom. I-a spus ca nu e nevoie sa ia cu el inca patru roti, ci mai putine.

Care este numarul minim de roti pe care Tom il poate lua pentru a face drumul de 1.800 km tinand cont de faptul ca fiecare roata poate sa ruleze numai 1.200 km? (Roti in plus, pe langa cele patru montate...)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.