Drogurile fac adesea victime in randul celebritatilor, despre care cu greu am putea crede ca duc vieti nefericite...

Drogurile fac victime pretutindeni si nu doar in randul celor care gasesc in substante interzise "remediul" pentru lipsa banilor, stresul zilnic, paupertate, probleme sociale sau medicale, ci si in randul celebritatilor despre care cu greu am putea crede ca duc vieti nefericite. Totusi, multe dintre vedetele pe care le admiram au alimentat de-a lungul vremii condeiul jurnalistilor cu detalii impresionante despre viata tumultoasa pe care o traiesc, dar si cu povesti tragice despre moartea lor, adesea absurda si prematura.

Am ales cateva personaje celebre care si-au socat si indoliat fanii din lumea intreaga dupa ce au pierdut lupta cu drogurile:

Gia Carangi

S-a remarcat in modeling-ul anilor '70-'80 ca fiind printre putinele brunete acceptate atunci in aceasta meserie dominata de frumuseti blonde. Gia a fost printre primele femei din industria modei care a primit calificativul de supermodel, fiind de asemenea prima care a pozat in ipostaze neobisnuite pentru acea vreme (expresii faciale, gesturi, posturi inedite). Astfel, a fost considerata initiatoarea unui nou trend in modeling, adoptat apoi din generatie in generatie. Nascuta in 1960, Gia a inceput sa pozeze inca de la varsta de 17 ani, pentru ca doi ani mai tarziu sa fie deja in atentia marilor designeri si dorita pentru copertile celor mai celebre reviste de moda. Dupa ce a devenit dependenta de heroina, cariera Giei a decazut rapid. Mai tarziu, a fost diagnosticata cu virusul HIV, iar in anul 1986 a murit intr-un spital din Philadelphia, orasul in care s-a si nascut, la doar 26 de ani. Si in legatura cu sexualitatea ei au existat o serie de controverse. In timp ce unii erau convinsi ca Gia ar fi fost lesbiana, altii declarau ca era bisexuala. Viata si cariera ei au inspirat in 1998 scenariul filmului Gia, avand-o ca protagonista pe Angelina Jolie.

Janis Joplin

Celebra cantareata s-a remarcat fara indoiala in muzica datorita vocii ei inconfundabile, devenind reprezentanta generatiei hippie. Cea mai importanta aparitie a ei a fost probabil cea din cadrul festivalului Woodstock din anul 1969, eveniment muzical care a ramas in istorie si prin faptul ca acolo s-a consumat cea mai mare cantitate de marijuana. Stilul nonconformist au detasat-o imediat pe Janis de alti artisti, dar inclinatiile ei spre alcool si droguri i-au limitat ascensiunea, cauzandu-i apoi decesul. Artista a murit in anul 1970, la varsta de 27 de ani, in urma unei supradoze de heroina. Nascuta in 1943, Janis Joplin a oferit muzicii cateva creatii artistice foarte apreciate si astazi. Una dintre ultimele melodii pe care le-a scris, este celebra "Mercedes Benz", pe care va invitam sa o reascultati:

Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

Jimi Hendrix

Detaliile picante din viata cantaretului nu mai surprind pe nimeni, mai cu seama de cand s-a descoperit si caseta porno inregistrata in anii '70, care il infatiseaza pe Hendrix facand sex cu doua brunete. Artistul s-a nascut in 1942 in Seattle si a murit in 1970 la Londra, in urma unei supradoze de droguri. S-au vehiculat si ipoteze neconfirmate oficial, potrivit carora Hendrix s-ar fi sinucis sau ar fi fost ucis. Recunoscut atat pentru talentul muzical, cat si pentru faptul ca aborda un stil vestimentar care il distingea pe scena muzicii, Hendrix este considerat unul dintre cei mai buni chitaristi ai tuturor timpurilor.

River Phoenix

Este fratele celebrului Joaquin Phoenix si a debutat ca actor din copilarie, incurajat fiind de parinti. La varsta de 18 ani, River a fost nominalizat la Oscar pentru rol secundar, precum si la Golden Globe, primind apoi un premiu din partea National Board of Review pentru rolul din Sidney Lumet's Running on Empty (1988). De atunci, cariera lui cinematografica a luat o turnura pozitiva si, desi incasa mare parte din venituri din meseria de actor, Phoenix s-a lansat si in muzica, punand bazele formatiei Aleka's Attic. Vegetarian convins, artistul a sustinut tot timpul campaniile PETA, fiind chiar premiat pentru eforturile sale de a strange fonduri in scopul protejarii animalelor. Cativa ani mai tarziu, River a inceput sa consume droguri de mare risc, iar pe 31 octombrie 1993 s-a prabusit langa intrarea clubului Viper Room, in urma unei supradoze de droguri combinate. Clubul de noapte Viper Room, al carui proprietar este Johnny Depp, a devenit foarte popular la Hollywood, la acea vreme si ca urmare a tragicului incident, fiind adesea vizitat de cele mai in voga staruri. De altfel, Depp s-a declarat socat de moartea lui Phoenix, cu care era in relatii foarte bune de prietenie. Se pare ca in seara in care a murit, River, in varsta de 23 de ani, urma sa urce pe scena alaturi de Flea de la Red Hot Chili Peppers, insa inainte de concert a consumat ceea ce se numeste Persian Brown, un amestec de metamfetamine si opiacee, care se prizeaza. Doza consumata i-a fost fatala, iar River Phoenix a murit sub privirile fratelui sau, dupa ce timp de 8 minute suferise convulsii.

Citeste si:
Primul laborator de extragere a cocainei din România, descoperit în...
VIDEO Primul laborator de...

Sid Vicious

Fost membru al legendarei trupe Sex Pistols, Sid Vicious a devenit unul dintre cei mai populari reprezentanti ai stilului punk. S-a nascut in 1957 la Londra, sub numele John Simon Ritchie. Vicious si-a inceput cariera muzicala in 1976, initial ca membru al formatiei The Flowers of Romance. Este poate singurul artist care s-a remarcat tocmai prin lipsa talentului muzical, chitaristul formatiei Sex Pistols, Steve Jones, declarand intr-un interviu ca Sid nu era tocmai apreciat pentru calitatile lui de basist. Dupa ce Vicious a cunoscut-o pe Nancy Spungen, cei doi s-au retras intr-o lume a drogurilor si a autodistrugerii. De altfel, Sid a fost la un pas de moarte prin supradoza, insa a fost internat intr-un spital pentru a se reface. Mai tarziu, in 1978, Vicious a declarat ca dupa ce s-a trezit din delir in urma consumului de droguri, si-a gasit prietena moarta in toaleta camerei lor din hotelul Chelsea, New York. Se pare ca aceasta fusese injunghiata si sangerase pana la moarte. In noiembrie 1978 Sid a fost arestat pentru crima, dar a declarat ca nu isi amintea nimic despre acel eveniment. Apoi, dupa o tentativa de sinucidere, artistul a devenit pacient in spitalul Bellevue din New York. Dupa externare, a fost condamnat pentru agresiune asupra lui Todd Smith, fratele cantaretei Patty Smith. A fost arestat in decembrie 1978 si trimis la inchisoarea Riker's Island, de unde a fost eliberat pe cautiune doua luni mai tarziu. In februarie 1979, in timpul unui petreceri organizate in casa iubitei sale, Michelle Robinson, pentru a celebra eliberarea cantaretului, Vicious a consumat din nou heroina, de aceasta data in supradoza si si-a pierdut cunostinta. Desi a fost trezit de prieteni, in acea seara a adormit alaturi de iubita lui, iar a doua zi dimineata a fost gasit mort. Dupa decesul lui Vicious, specialistii au explicat ca in cazul in care cineva consuma droguri in supradoza si adoarme, inima sa cedeaza pe masura ce organismul trece prin fiecare faza REM. Medicii au constatat ulterior ca heroina pe care Sid Vicious o consumase era pura in proportie de 80%.

Citeste si:
Un traficant din Capitală a aruncat un rucsac plin cu heroină spre...
SURSE: Un traficant din...

Jim Morrison

Liderul formatiei rock The Doors s-a nascut in 1943, iar pentru versurile pe care le-a scris in cariera sa de muzician a fost inspirat de Arthur Rimbaud si William Blake. In 1965 l-a intalnit pe Ray Manzarek si impreuna au format trupa care l-a consacrat - The Doors. Morrison era considerat de fanii sai un fel de zeu sau lider spiritual, prin urmare si-a luat numele de "Lizard King". In anul 1966 Jim s-a casatorit cu prietena sa, Pamela Courson, cea care, de altfel, l-a gasit mort intr-un hotel din Paris. Decesul lui a fost pus pe seama unui atac de cord, survenit insa in urma unei supradoze de droguri. In cadrul unei ceremonii private, corpul lui Morrison a fost depus in cimitirul Père Lachaise din Paris, iar mormantul lui a devenit loc de pelerinaj si inca este vizitat de sute de fani, care lasa acolo diverse obiecte in amintirea artistului.

Citeste si:
Apartamentul lui Jimi Hendrix, transformat intr-o expozitie permanenta
Londra: Apartamentul lui Jimi...

Anna Nicole Smith

Decesul de anul trecut al Annei Nicole Smith a socat intreaga lume, cu atat mai mult cu cat nu multi cunosteau detalii despre viata

personala din ultima vreme a frumoasei actrite. Anna a optat pentru o cariera de model si playmate, devenind una dintre vedetele preferate in randul publicului masculin, mai ales dupa ce in 1993 a obtinut titlul de "Playmate of the Year" din partea revistei cu Iepurasi. Numele ei real era Vickie Lynn Hogan si s-a nascut in Texas, in anul 1967. In 1991, cand facea striptease in clubul Gigi's din Huston, Anna l-a cunoscut pe miliardarul J. Howard Marshall, in varsta de 89 de ani, cu care s-a si casatorit. Relatia controversata a celor doi a starnit o multime de dispute la Hollywood si nu numai. Desi nu a locuit propriu-zis cu sotul ei, Anna a sustinut tot timpul ca l-a iubit pe Marshall, care a murit la 13 luni de la casatorie. Dupa cateva saptamani de la incident, Anna si fiul lui Marshall au pornit o lupta interminabila in tribunale pentru a obtine impresionanta avere a batranului - 1,6 miliarde $. Abia in anul 2006, judecatorii au decis in favoarea lui Smith. In acelasi an, actrita a nascut-o pe fiica ei, Dannielynn. Anna a avut si un fiu, care a murit tot in 2006, in timp ce isi vizita mama la spitalul in care nascuse. Un an mai tarziu, Anna a decedat in urma unei supradoze de droguri combinate, prabusindu-se pe holul hotelului in care se afla. Aici puteti vedea o fotografie a vedetei, realizata cu putin timp inainte de moartea ei, la varsta de 39 de ani.

Heath Ledger

Moartea lui Heath Ledger a luat prin surprindere Hollywood-ul, desi erau cunoscute problemele sale legate de consumul de droguri. Una dintre repercusiunile nefaste ale acestui obicei era chiar faptul ca fosta lui sotie, actrita Michelle Williams, a divortat de el anul trecut. Cei doi au impreuna o fetita, Matilda Rose Ledger. In luna ianuarie a acestui an Heath Ledger, in varsta de doar 28 de ani, a fost gasit mort in apartamentul sau din New York, ca urmare a unei supradoze de droguri. Primul rol important al lui Ledger a fost cel din comedia pentru adolescenti 10 Things, o versiune moderna a lucrarii lui Shakespeare Imblanzirea Scorpiei. Actorul s-a remarcat in ultimul timp prin rolul sau din Brokeback Mountain, unde a intruchipat un cowboy homosexual, fiind nominalizat la Oscar in 2005. Ultimul film in care a jucat a fost cea mai recenta productie a francizei Batman, The Dark Knight, pentru care insa nu a reusit sa termine filmarile. Dupa premiera de la New York, actorii si echipa de productie au fost de acord ca interpretarea personajului Joker de Heath Ledger merita un premiu Oscar si s-a luat in considerare posibilitatea ca actorul sa primeasca aceasta distinctie postmortem.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.