O poveste despre obsesie, construita in acelasi registru ca si serialul care a facut cariera in intreaga lume.

Titlul original: The X Files: I Want to Believe
Data lansarii: 22 August 2008
Regia: Chris Carter,
Scenarist: Chris Carter, Frank Spotnitz,
Distributie: Gillian Anderson, David Duchovny, Amanda Peet, Xzibit, Billy Connolly
Gen: Science Fiction, Thriller, Mister
Tara producatoare: SUA / Canada
Limba: engleza
Durata: 104 minute

O poveste despre obsesie, construita in acelasi registru ca si serialul care a facut cariera in intreaga lume. Mister cat cuprinde si minimum de actiune pentru a lasa loc suficient suspansului extins la nivelul extrem de tensiune si amanare.

Chiar daca sursele serialelor de televiziune "gen Dosarele X" ar trebui cautate in zona filmului politist, teritoriul lor de evolutie (astazi) este aproape nelimitat. Crime infricosatoare, fenomene paranormale, intamplari ciudate sau epidemii fatale - orice poate fi inclus intr-un dosar clasat si studiat doar de initiatii serviciilor secrete. Se intampla, insa, ca deznodamantul sa nu aduca dezlegarea misterului, iar spectatorii sa nu se simta deranjati de asta. Arta (de fapt, tehnica) suspansului amanat face ca serializarea sa fie extinsa dincolo de logica povestii.

Dupa o bogata cariera in FBI, Scully (GILLIAN ANDERSON) se retrage pentru a practica medicina, pasiunea sa dintotdeauna. Mulder (DAVID DUCHOVNY), vechiul sau partener, o convinge sa revina din nou alaturi de el pentru a-l ajuta sa rezolve un caz ciudat ce a rapus deja un agent. Urmand marturiile unui preot clarvazator, echipa agentilor FBI declaseaza o ancheta periculoasa si plina de mister (ca-n vremurile bune).

Trailer:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.