Cu o avere de 80 de milioane de dolari acumulata in decursul unui singur an, Will Smith se afla in fruntea topului celor mai bine platiti actori de la Hollywood, in timp ce Cameron Diaz este cea mai bine platita actrita, cu venituri de 50 de milioane de dolari.

Cu o avere de 80 de milioane de dolari acumulata in decursul unui singur an, Will Smith se afla in fruntea topului celor mai bine platiti actori de la Hollywood, in timp ce Cameron Diaz este cea mai bine platita actrita, cu venituri de 50 de milioane de dolari.

Potrivit clasamentului realizat de revista Forbes, Will Smith, care are reputatia de cel mai perseverent actor hollywoodian, a castigat suma de 80 de milioane de dolari in perioada 1 iunie 2007 – 1 iunie 2008 datorita rolurilor interpretate in filme de succes ca “Legenda vie” sau “Hancock”. Smith a devenit primul actor din istoria Hollywood-ului care a avut opt filme cu incasari de peste 100 de milioane de dolari in box-office.

Pe locul al doilea in top se afla Johnny Depp, care a castigat suma de 72 de milioane de dolari anul acesta. El s-a intors in rolul capitanului Jack Sparrow in “Piratii din Caraibe: La capatul lumii” si si-a demonstrat aptitutinile muzicale in “Sweeney Todd: Barbierul diabolic din Fleet Street”, rol care i-a adus o nominalizare la Oscar. Locul al treilea este ocupat de Eddie Murphy, care a strans 55 de milioane de dolari de pe urma rolurilor din “Shrek al Treilea”, “Norbit” si “Dreamgirls”. Franciza “Shrek” i-a adus si lui Mike Myers suma de 55 de milioane de dolari, clasandu-l pe acesta tot pe locul al treilea in clasament, la egalitate cu Murphy.

Leonardo DiCaprio a castigat 45 de milioane de dolari intr-un an, fiind singurul actor care primeste sume importante pentru filme interzise minorilor din cauza scenelor violente. “Bandele din New York”, “Aviatorul” si “Cartita” sunt drame care nu au avut incasari mari in box office, dar care au fost nominalizate la Oscar la categoria 'cel mai bun film'. Urmatorii in topul celor mai bine platiti actori de la Hollywood sunt Bruce Willis (41 de milioane de dolari), Ben Stiller (40 de milioane de dolari), Nicolas Cage (38 de milioane de dolari), Will Ferrell (31 de milioane de dolari) si Adam Sandler (30 de milioane de dolari).

In ceea ce priveste cel mai bine platite actrite de la Hollywood, locul fruntas al topului ii apartine lui Cameron Diaz, care a castigat 50 de milioane de dolari intr-un an. Desi “Mariaj de Vegas” a fost singurul ei film din 2008, veniturile i-au crescut considerabil tot datorita animatiei “Shrek”, in care si-a imprumutat vocea printesei Fiona.

Citeste si:
Sean Bean și Miranda Richardson se alătură lui John Malkovich în...
Sean Bean și Miranda...

Urmatoarele locuri din clasamentul Forbes sunt ocupate de: Keira Knightley (32 de milioane de dolari), Jennifer Aniston (27 de milioane de dolari), Reese Witherspoon (25 de milioane de dolari), Gwyneth Paltrow (25 de milioane de dolari), Jodie Foster (23 de milioane de dolari), Sarah Jessica Parker (18 milioane de dolari), Meryl Streep (16 milioane de dolari), Amy Adams (14,5 milioane de dolari) si Angelina Jolie (14 milioane de dolari).

Revista Forbes a realizat si topul celor mai bine platiti adolescenti de la Hollywood, iar primul loc ii apartine lui Daniel Radcliffe, care a castigat suma 25 de milioane de dolari pentru rolul din franciza “Harry Potter”, la egalitate cu actrita si cantareata Miley Cyrus. Urmatoarele pozitii din clasament sunt ocupate de Ashley Olsen (20 de milioane de dolari), Lindsay Lohan (6 milioane de dolari), Dakota Fanning (4 milioane de dolari), Amanda Bynes (3,5 milioane de dolari), Hayden Panettiere (2 milioane de dolari), Vanessa Hudgens (2 milioane de dolari), Abigail Breslin (1,5 milioane de dolari), Tyler James Williams (1 milion de dolari) si Jojo Levesque (1 milion de dolari).

Citeste si:
Netflix și Apple îl sancționează pe Will Smith, după incidentul cu...
Netflix și Apple îl...

Sursa: HMultiplex


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.