Cele mai reusite scene de moarte din filmele ultimilor 25 de ani, de la “Terminator 2” si “Titanic” la “Stapanul Inelelor”, au fost selectate intr-o colectie “sangeroasa”.

Cele mai reusite scene de moarte din filmele ultimilor 25 de ani, de la “Terminator 2” si “Titanic” la “Stapanul Inelelor”, au fost selectate de site-ul ew.com intr-o colectie “sangeroasa”.

Unul dintre momentele memorabile ale filmului “Terminator 2: Ziua Judecatii” (1991) este cand Arnold Schwarzenegger scoate o mitraliera si impusca cyborg-ul T-1000, care se topeste intr-o mare de metal lichid. Si Al Pacino isi prezinta mitraliera pe care o alinta “micul sau prieten” locuitorilor din Miami inainte de a primi un glont in cap in “Scarface” (1983).

Bill Murray a pus un prajitor de paine in cada, s-a aruncat in fata unui camion si a plonjat dintr-un turn in “Ziua cartitei” (1993), insa tot nu a murit. Eroinele din “Thelma si Louise” (1991) nu au avut insa parte de aceeasi soarta cand s-au aruncat cu masina de pe o stanca din Marele Canion.

O alta scena reusita apartine filmului “Braveheart” (1995) si infatiseaza un Mel Gibson fara intestine care urla “Libertate!”. Tot o scena sangeroasa se petrece si in “Indiana Jones si Templul mortii” (1984) cand un om sacrificat isi priveste propria inima fiind smulsa din piept.

La capitolul iubiri incheiate tragic, scena din “Titanic” (1997) in care Jack ii spune lui Rose sa nu renunte, inainte de a muri inghetat, a facut istorie. Tot aici se incadreaza si fostii soti Michael Douglas si Kathleen Turner, care cad de pe un sofisticat cadelabru in tragi-comedia “Razboiul rozelor” (1989).

In filmele fantastice, cele mai indragite personaje mor aproape intotdeauna. Asa s-a intamplat si in cazul lui Gollum, care se arunca dupa inel in flacarile Muntelui Invapaiat in “Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui” (2003). Dupa ce i-a salvat viata lui Luke Skywalker, Darth Vader vrea sa-si mai vada fiul o singura data inainte de a muri in “Intoarcerea lui Jedi” (1983). Nici Cedric Diggory nu a scapat viu din confruntarea cu Cap-De-Mort in “Harry Potter si Pocalul de Foc” (2005), iar in filmul animat “Regele Leu” (1994), Scar il arunca pe Mufasa in mijlocul unor antilope africane care il calca in picioare.

Citeste si:
„Război Civil” iminent la cinema, din 12 aprilie
„Război Civil” iminent la...

De morti violente au avut parte Martin Sheen, care s-a izbit de asfalt dupa ce a fost aruncat de pe acoperis in “Cartita” (2006), dar si Paul McCrane, acoperit cu deseuri toxice si ucis de masina sefului sau in “RoboCop” (1987). O scena agresiva, dar si amuzanta, are loc in “Casa de Ceara” (2005), cand Paris Hilton, imbracata numai in lejerie intima, este urmarita printr-o fabrica si omorata cu o sulita care ii strapunge fruntea.

Uma Thurman este o criminala de care ar fi trebuit sa se fereasca atat Lucy Liu, care si-a pierdut capul (la propriu) in “Kill Bill: Volumul 1” (2003), cat si Bill, ucis brutal de Mireasa in “Kill Bill: Volumul 2” (2004).

Sursa: HollywoodMultiplex


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.