Festivalul International al Producatorilor de Film Independenti se apropie de start.

Daca ajungi la mare la jumatatea lunii iulie, nu rata Festivalul International al Producatorilor de Film Independenti.

Ajuns la cea de-a treia editie, IPIFF 2008 se va desfasura in Constanta (unde a avut loc prima editie a Festivalului) intre 14-20 IULIE. Festivalul va pastra aceeasi atmosfera placuta de vacanta si va combina vizionarea celor mai importante filme romanesti si straine (unele in avanpremiera) cu intalnirile producatorilor cu publicul cinefil.

Primul Festival de acest gen din Romania, IPIFF abordeaza fenomenul cinematografic punand accentul pe un element mai putin discutat si cunoscut in mod obisnuit, dar absolut esential - productia de film si oamenii angrenati in aceasta meserie. Astfel, si la aceasta editie producatorii isi vor prezenta cele mai noi productii.

Festivalul va fi structurat in 3 sectiuni:

1. Competitie

a - LUNG METRAJ: de fictiune si documentar,
b - SCURT METRAJ: de fictiune si documentar,
c - PRODUCTII DE TELEVIZIUNE: scurt metraj de fictiune, documentar, reportaj,
d - SCOLI DE FILM: fictiune si documentar

2 . Panorama Filmului Romanesc.

3. Avanpremiere (romanesti si straine).

Spectacolele vor avea loc zilnic la Cityplex Tomis Mall - Constanta, Arenele Tomis - Constanta, Palatul Festivalurilor din Mamaia

Un eveniment important cu care IPIFF va atrage spectatorii la aceasta editie o constituie prezentarea in premiera exceptionala in Romania a celor doua filme Grindhouse (Planet Terror / Planeta terorii si Death Proof / Masina mortii).

Grindhouse este alcatuit din aceste doua parti diferite, semnate de doi dintre cei mai influenti, controversati si apreciati regizori ai momentului, Quentin Tarantino si Robert Rodriguez.

Citeste si:
Sean Bean și Miranda Richardson se alătură lui John Malkovich în...
Sean Bean și Miranda...

Un alt punct de atractie al IPIFF 2008 este al 3-lea training de productie de film, organizat pe intreaga perioada de desfasurare a Festivalului, la Mamaia, cu sprijinul prestigioasei organizatii britanice New Producers Alliance (NPA), care se ocupa de 10 ani cu organizarea de programe de pregatire in materie de productie pentru tineri cineasti.

Training-ul va fi sustinut de Anita Lewton si Rebecca Knapp si va cuprinde doua cicluri: unul pentru incepatori si unul pentru avansati. Cursurile urmaresc concis toate capitolele productiei de film: dezvoltare de scenarii si proiecte, trecerea de la scurt la lung metraj, finantare, programare, vanzari, distributie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.