EFIRO 2008 este un moment unic pentru pentru publicul din Romania de a admira cele mai valoroase colectii filatelice internationale.

EFIRO 2008 este un moment unic pentru pentru publicul din Romania de a admira cele mai valoroase colectii filatelice internationale.

Compania Nationala Posta Romana (CNPR) in colaborare cu Federatia Filatelica Romana (FFR) organizeaza la Bucuresti Expozitia Filatelica Mondiala, EFIRO 2008. Evenimentul se va desfasura sub inaltul patronaj al Presedintiei Romaniei precum si al Federatiei Internationale de Filatelie (FIP) si al Asociatiei Internatioanale a Jurnalistilor Filatelici (AIJP).

Manifestarea va avea loc in perioada 20 – 27 iunie, la Romexpo Bucuresti, pavilioanele 14, 15, 16, 17 si 18, unde vor fi expuse aproximativ 800 de colectii apartinand unui numar de 650 de colectionari din 74 de state.

Evenimentul este dedicat implinirii a 150 de ani de la emiterea primului timbru romanesc „Cap de Bour” si va reuni valoroase piese filatelice. Printre acestea se afla matritele originale ale primelor timbre postale romanesti, celebrele Cap de Bour, ziarul „Zimbrulu si Vulturulu” pe care sunt francate opt timbre Cap de Bour, Penny Black - primul timbru postal din lume, timbre din colectia Majestatii Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii sau celebra colectie braziliana de marci postale “Ochi de Bour”.

EFIRO 2008 este impartit in doua sectiuni: o sectiune competitionala unde, in cadrul a 13 clase tematice de concurs se intrec cele 800 de colectii participante si o a doua sectiune, Curtea de Onoare, in cadrul careia vor fi expuse piese filatelice deosebite.

In premiera, la EFIRO 2008, pentru astfel de expozitii filatelice cu larga participare interna si internationala a fost introdusa o clasa competitionala experimentala, la care participa 29 de autoritati postale emitente de timbre si efecte postale din cadrul tarilor membre ale Uniunii Postale Universale. Exponatele prezentate in aceasta clasa contin doar material filatelic emis in ultimii trei ani.

„In saptamana dedicata filateliei, organizatorii au decis ca accesul vizitatorilor sa fie liber. Este un moment unic pentru publicul din Romania de a admira cele mai valoroase colectii filatelice reunite in acelasi cadru expozitional. Asteptam ca vizitatorii care vor trece pragul Romexpo sa fie in numar mare, intr-un dialog al generatiilor, de la copii pana la martorii unor evenimente filatelice de mare anvergura, desfasurate in trecut”, a declarat Gabriel Mateescu, Presedintele Comitetului de Organizare a EFIRO 2008.

Citeste si:
Top 5: Cele mai scumpe timbre din lume
Top 5: Cele mai scumpe timbre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.