Centrul National al Dansului Bucuresti va invita la evenimentele "Amprenta". Artistul invitat al lunii mai este Mihai Mihalcea.

Centrul National al Dansului Bucuresti va invita la evenimentele "Amprenta". Artistul invitat al lunii mai: Mihai Mihalcea.

14 si 15 mai, Sala Ronda, ora 20:00
Oda artificialului
Un spectacol de Maria Baroncea
Interpreti: Maria Baroncea, Eduard Gabia, Florin Flueras

“… Exista o asociere a informatiilor care creeaza contexte. In spectacole, de obicei, incercam sa redam contexte logice in concordanta cu ceea ce stim din viata sau incercam sa cream noi contexte, sa le ducem mai departe. Spatiul scenic este un loc bun pentru astfel de incercari. Este la fel ca mine cand eram mica, nu are informatie, contexte, este neutru.

Viata noastra e construita din contexte, construite in mare parte de altii, de ceilalti, indepartate, dar care au legatura cu tine, pentru ca trebuie sa tii cont de ele. Actiunile mele, vorbesc despre mine si sunt citite in cadrul acestor contexte.

Dar cum vorbesc actiunile mele in momentul in care nu stii contextul, in momentul in care intelegi logica actiunilor, insa nu ai scopul, nu ai timpul actiunilor, spatiul.

Ceea ce apare in urma contextelor ascunse, a logicii fara de context stiut, a ceea ce vezi si nu intelegi, insa simti, iti place. Ca atunci cand vezi pentru prima oara un animal sau vezi copii jucandu-se de la balcon. Vezi formele logice a contextelor ascunse, nestiute. “

Maria Baroncea

Spectacolul este o co-productie internationala realizata de CNDB si deSingel (Belgia) si a avut premiera pe 11 aprilie la Red Hall – deSingel, in cadrul Festivalului international „Bouge B".

17 mai, Sala Ronda, ora 20:00
Stars High in Amnesia' s Sky
Spectacol instalatie
Concept si directie artistica: Mihai Mihalcea
Concept si editare video: Andu Dumitrescu
Performeri: Maria Baroncea, Mircea Ghinea, Eduard Gabia

Citeste si:
Jador a ajuns la spital în prima zi de Paște. Cine l-a însoțit și...
Jador a ajuns la spital în...

"Stars High in Amnesia’s Sky” face cu ochiul timpului, acrosand istoria recenta. Este un spectacol-instalatie, care zgarie suprafata vulnerabila a prezentului, pe care se joaca cu gravitatia/gravitatea trecutului. Este un spectacol-cameleon, un remix continuu de micro istorii personale, prinse in macro insectarul istoric in care Madonna si Ceausescu isi disputa aceeasi pagina...

Creat la inceputul anilor 2000, intr-un context in care se face simtita aparitia mai multor carti si filme care abordeaza trecutul cu detasare si chiar cu ironie, „Stars High in Amnesia’s Sky” este, poate, primul spectacol coregrafic care abordeaza, dintr-o perspectiva noua, trecutul recent al Romaniei. Spectacolul pune o serie de intrebari fara sa incerce sa gaseasca raspunsuri definitive, refuzand patetismul, tezismul sau autovictimizarea.

Citeste si:
R,Moda și conduita la evenimentele ecvestre!
R,Moda și conduita la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.