In ultimii doi ani s-a triplat numarul locatiilor care gazduiesc reprezentatii teatrale bazate pe texte contemporane.

In ultimii doi ani s-a triplat numarul locatiilor care gazduiesc reprezentatii teatrale bazate pe texte contemporane.

Teatrul underground a cunoscut in ultimii ani un adevarat succes in randul publicului bucurestean, arata cel mai important ghid de divertisment si petrecere a timpului liber, Sapte Seri. Fata de ultimii doi ani, in prezent se joaca de doua ori mai mult teatru underground, locurile destinate acestui nou tip de reprezentatie pe scena improvizata in mijlocul publicului crescand de aproximativ 3 ori.

Piesele de teatru contemporan sunt montate in locatii neconventionale si sunt destinate unui public dornic sa asiste la un alt tip de spectacol. “Spre deosebire de teatrul clasic, cel underground mizeaza pe emotie si pe o conexiune mult mai puternica cu publicul. Pentru ca de-a lungul timpului publicul a devenit tot mai structurat si constient de preferintele sale, teatrul s-a diversificat si a dat nastere unui nou gen de reprezentatie. Pe de alta parte, tinerii regizori si dramaturgi au fost nevoiti sa gaseasca singuri solutii si mai ales resurse pentru ca piesele sa le fie jucate”, a declarat Mircea Criveanu, Directorul Executiv Sapte Seri.

“Fenomenul teatrului underground a inregistrat in ultimul timp o evolutie semnificativa, bucurandu-se totodata de un public deschis acestui nou tip de reprezentatie. Orice initiativa in materie de cultura contemporana trebuie laudata si sprijinita. Se asteapta ca pe viitor numarul locatiilor si al reprezentatiilor de teatru contemporan sa creasca in continuare”, a adaugat Mircea Criveanu.

Daca in 2006 existau doar 2-3 cluburi in care se juca teatru underground, in 2008, se numara 10 astfel de locatii, unde cu regularitate se joaca piese de teatru. Dintre acestea cele mai cunoscute sunt La Scena, Club A, Laptaria, Spice Club, Green Hours si Cafe Deko. In plus, exista si unele sali ale teatrelor mari care pun la dispozitia publicului noul tip de spectacol, printre care Sala Atelier a Teatrului National si Sala Studio a Teatrului de Comedie.

Citeste si:
Laura Bretan, Dora Gaitanovici, Cristina Lupu si Jurjak vor cânta...
Laura Bretan, Dora...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.