Proiectul „Noua fata a Bucurestiului” transforma spatiul public intr-o galerie de arta in aer liber.

Proiectul „Noua fata a Bucurestiului” transforma spatiul public intr-o galerie de arta in aer liber.

Piata Obor s-a transformat, incepand cu aceasta saptamana, intr-o galerie de arta in aer liber, gazduind o expozitie urbana de arta digitala, care cuprinde cateva dintre cele mai valoroase si inedite lucrari ale apreciatei artiste japoneze, Aya Kato.

Aceasta initiativa apartine Galeriei de Arta Digitala 115 si reprezinta primul pas din cadrul unui proiect de revitalizare vizuala a spatiului urban, „Noua fata a Bucurestiului”, pe care 115 il lanseaza cu scopul de a facilita accesul bucurestenilor la cele mai noi lucrari ale artistilor digitali, plasandu-le in spatii publice cu trafic intens.

Piata Obor este primul spatiu public transformat intr-o galerie de arta, prin amplasarea unui numar de 9 lucrari de mari dimensiuni din cadrul expozitiei „Flower of Memory”. Lucrarile talentatei artiste Aya Kato reprezinta o invitatie pentru privitori de a regasi curozitatea si placerea de a se lasa purtati intr-o alta dimensiune decat cea a vietii de zi cu zi. Lucrarile vor fi expuse in Piata Obor timp de 2 luni.

„Prin acest proiect ne propunem sa aducem arta digitala cat mai aproape de oameni, sa identificam in spatiul public suporturile potrivite pentru lucrarile de arta si sa transformam orasul intr-un loc in care ne face placere sa ne petrecem timpul. In al doilea rand, ne dorim ca actiunile noastre sa reprezinte un prim pas in schimbarea si imbunatatirea calitatii peisajului urban si a modului in care percepem orasul, iar pana acum, initiativa noastra s-a bucurat de sprijinul unui numar mare de parteneri” declara fonadatorii 115.

Galeria de Arta Digitala 115 este primul spatiu din Romania si Europa de Est dedicat exclusiv expunerii si promovarii artei digitale in toate formele ei de manifestare. Galeria isi propune sa deruleze o serie de actiuni de acest tip in cadrul proiectului „Noua fata a Bucurestiului”, astfel incat principalele spatii publice din Capitala precum intersectii, piete sau statii de metrou sa devina, rand pe rand, galerii de arta neconventionale, deschise permanent tuturor locuitorilor Capitalei.

Citeste si:
Radu Mihaiu: Activitatea din Piaţa Obor se desfăşoară în siguranţă
Radu Mihaiu: În Piaţa Obor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.