La cele mai ciudate festivaluri se intampla cele mai ciudate lucruri...

Fie ca se bat cu portocale sau cu suc de rosii, fie ca se dezbraca, isi picteaza corpurile sau imblanzesc animale, unii oameni gasesc cele mai bizare modalitati de a se distra, in cadrul unor festivaluri mai putin obisnuite...

1. Holi (Festivalul Culorilor): New Delhi, India

Este o sarbatoare hindusa pe parcursul careia femeile arunca "gulal" (prafuri colorate) una spre cealalta, pentru a marca sfarsitul primaverii.

2. Tomatina: Bunyol, Spania

Anual, la sfarsitul lunii august, mii de oameni se improsca si se scalda in sucul a peste 113 kilograme de rosii, in timp ce alearga pe durata a 60 de minute in cadrul celui mai mare festival al tomatelor din lume.

3. Ziua Internationala a Poncho-ului: Nobsa, Columbia

Conceput pentru a promova produsele artizanilor locali, care confectioneaza traditionalele poncho-uri din lana, sarbatoarea este relativ recenta.

4. Maslenitsa: Novgorod, Rusia

In unele tari ortodoxe, saptamana dinaintea Postului Mare este marcata de cateva evenimente, intre care organizarea unui meci de box fara reguli impuse. In urma cu cateva secole, lupta se incheia doar atunci cand participantii erau acoperiti cu sange si nu mai puteau riposta.

5. Hadaka Matsuri (Festivalul Nudistilor): Inazawa, Japonia

Undeva in mijlocul unei multimi formata din barbati semidezbracati, se afla unul complet dezbracat. Se spune ca cei care reusesc sa ii atinga corpul, vor avea parte de noroc si fericire.

6. The Monkey Buffet (Barul Maimutelor): Lopburi, Thailanda

Anual, aproximativ 600 de maimute sunt invitate sa manance fructe si legume in cadrul unui festin organizat in numele lui Rama, un erou al operei 'Ramayana', despre care se spune ca i-ar fi oferit in dar prietenului si aliatului sau, Hanuman, Regele-Maimuta, teritoriul a ceea ce reprezinta astazi Lopburi.

7. Cheese Rolling Festival: Brockworth, Anglia

Competitorii acestui concurs destul de riscant, care dateaza din perioada romanilor, trebuie sa impinga spre varful unui deal o bucata de cascaval-roata care cantareste 7 kilograme, pentru ca apoi sa il rostogoleasca si sa incerce sa il prinda. Primul care il prinde, il pastreaza.

8. Ivana Kupala Night: Bobr, Belarus

In seara acestei sarbatori, celebrata pe 7 iulie, tinerele danseaza, trec prin flacari si se scalda dezbracate. Riturile sunt asociate vechilor teorii despre fertilitate si autopurificare.

9. Zombie March (Marsul Zombie): Boston, SUA

Localnicii se costumeaza in 'zombies' si marsaluiesc pe traseul Boston - Cambridge Harvard Square, in cadrul a ceea ce organizatorii numesc divertisment non-politic.

10. The Battle of Oranges (Razboiul Portocalelor): Ivrea, Italia

Originea festivalului este incerta, poate si pentru ca portocalele nu cresc in Alpii Italiei, acolo unde este situat orasul Ivrea. Legenda spune ca aceasta batalie comemoreaza o rebeliune populara in secolul al XIII-lea, in cadrul careia oamenii saraci s-au revoltat impotriva opulentei lordului care ii guverna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.