Dansatorul si coregraful Joaquin Corts va reveni in Romania, pentru a sustine un spectacol de flamenco intitulat "Zapatos Blancos".

Dansatorul si coregraful Joaquin Cortes va reveni in Romania, pentru a sustine, pe 19 decembrie, la Sala Palatului, un spectacol de flamenco intitulat "Zapatos Blancos", au declarat organizatorii evenimentului, Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film Dracula.

Acestia au precizat ca spectacolul este unul nou, prezentat in premiera in Europa. Pretul biletelor la eveniment urmeaza a fi stabilit.

Joaquin Cortes a mai fost la Bucuresti in iunie 2006, cand a prezentat un spectacol cu titlul "Mi Soledad", la Sala Palatului. Acesta s-a jucat cu casa inchisa.

Originar din Cordoba si mandru de originile sale tiganesti, a studiat dansul clasic incepand de la varsta de 12 ani, dupa doar trei ani afirmandu-se ca solist al Baletului National Spaniol. A decis sa urmeze o cariera independenta, participand in spectacole atat ca dansator, cat si in postura de coregraf. Cortes a cunoscut succesul cu spectacole precum "Carmen" de Bizet, la Arenele din Verona, sau "Don Quijote", cu Baletul din Caracas, dar si cu cele ale propriei companii, "Cibay", "Gipsy Passion", "Soul", "Live", "De amor y odio", au cules aplauzele spectatorilor in turnee triumfale din intreaga lume.

In 1992, el si-a creat propria companie de dans - Joaquín Cortes Ballet Flamenco. Spectacolele sale, “Cibayí”, “Gipsy Passion”, “Soul”, “Live”, “De amor y odio”, au cules aplauzele spectatorilor in turnee triumfale din intreaga lume. Cortes a fost deseori invitat, ca "special guest star", la cele mai importante evenimente artistice internationale, de la Grammy Awards la ceremoniile de decernare a Premiilor Oscar sau Nobel.

Sursa: 24fun


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.