Tehnica militara de ultima ora poate fi consultata, in perioada 18-21 octombrie 2007, in cadrul expozitiei internationale de tehnica militara, Expomil, ajunsa la editia a V-a.

Tehnica militara de ultima ora poate fi consultata, in perioada 18-21 octombrie 2007, la Complexul expozitional Romexpo, in cadrul expozitiei internationale de tehnica militara, Expomil, ajunsa la editia a V-a.

Participa peste 100 de expozanti din 15 tari: Bulgaria, Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, Israel, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Republica Ceha, Romania, Suedia. Structura tarilor participante pune in lumina prezenta la expozitie atat a unor state membre NATO, cat si a altora profund implicate in combaterea terorismului international.

"O expozitie pe teme militare la Romexpo este necesara, pentru ca face o legatura fireasca intre preocuparile consecvente ale Romaniei pentru interoperabilitate si lumea oamenilor de afaceri, specialisti, producatori si comercianti direct implicati, alaturi de militari, in realizarea programelor de modernizare a tehnicii de lupta, in relansarea industriei nationale de aparare, a exporturilor de profil.", a declarat Catalin Trifu, director Organizare Targuri si Expozitii Romexpo.

Tematica este diversificata si cuprinde: sisteme si echipamente pentru trupele terestre, sisteme si echipamente pentru aviatie, sisteme si echipamente pentru marina, comanda, control, comunicatii si informatii, mijloace pentru deminare, echipamente pentru securitatea interna, arme si sisteme de aparare, echipamente si facilitati de baza pentru sustinerea misiunilor, protectie, siguranta, supravietuire si risc, uniforme imbracaminte si echipament personal, servicii.

Ca si la editiile precedente, concomitent cu expozitia sunt programate si seminariile internationale Icomil, avand ca tematici: Armonizarea eforturilor pentru imbunatatirea cooperarii in domeniul cercetarii si tehnologiei si Armonizarea eforturilor pentru intarirea cooperarii industriale. Seminariile vor avea loc la Centrul de conferinte Romexpo (Salile Brancusi si Madgearu) in data de 19 octombrie. De asemenea, in ziua de 20 octombrie, vor avea loc prezentari in Poligonul Mihai Bravu ale tehnicii militare de lupta.

Primele doua zile ale expozitiei sunt dedicate exclusiv specialistilor (acces cu invitatie sau legitimatie militara, intre orele 10.00-18.00). Publicul va putea vizita Expomil in ziua de 20 octombrie, intre orele 10.00-18.00 si in ziua de 21 octombrie, intre orele 10.00-16.00. Costul unui bilet de vizitare este de 6 lei.

De mentionat ca in aceeasi perioada cu Expomil, se organizeaza si expozitiile: Targul de Turism al Romaniei, Romhotel, Expo Sport si Agrement si Expo Drink.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.