Mai fericit ca niciodata, la varsta de 25 de ani, Emoticonul :-) are toate motivele sa zambeasca.

Mai fericit ca niciodata, la varsta de 25 de ani, Emoticonul :-) are toate motivele sa zambeasca. Primeste atentie, cadouri si un proiect dedicat. UPC Romania a lansat un website-concurs pentru toti cei care vor sa fie in pielea celui mai utilizat si mai simpatic simbol grafic din lume.

Una dintre cele mai importante contributii la vocabularul online a fost inventarea emoticonului cu fata zambitoare, atunci cand un profesor de la Universitatea Carnegie Mellon a folosit trei taste - doua puncte, linie si paranteza - intr-un mesaj transmis online, pentru a exprima o gluma. Constructia specifica s-a raspandit rapid din campusul universitar spre alte universitati, medii de afaceri si apoi in jurul lumii, pe masura ce Internetul a devenit tot mai popular.

Cei care incarca cea mai originala fotografie sau cel mai reusit film in care arata cum zambesc, cum se tavalesc de ras, cum sunt seriosi, cum izbucnesc de furie, pe scurt, cum se joaca de-a Zambarescu, pot castiga cate un Pocket PC Mio. Regulamentul concursului este disponibil pe www.zambarescu.ro.

Mesajul original trimis de profesorul Scott E. Fahlman:

19-Sep-82 11:44 Scott E Fahlman :-)
From: Scott E Fahlman

I propose that the following character sequence for joke markers:

:-)

Read it sideways. Actually, it is probably more economical to mark
things that are NOT jokes, given current trends. For this, use

:-(


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.