Un pescar a gasit o piesa rara: un valoros diamant roz.

Diamantul sangeriuBlood Diamond

SUA, 2006 (138 minute)
Actiune / Drama / Thriller
Regia: Edward Zwick
Cu: Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly, Djimon Hounsou, Michael Sheen

Un traficant de diamante afla ca un pescar a gasit o piesa rara: un valoros diamant roz. Avantandu-se pe urmele acestuia, mercenarul descopera o intreaga tara scaldata in sange, plina de durere si cadavre. In haosul razboiului civil, doi barbati inceraca sa puna mana pe fericire: unul cauta un diamant iar celalalt isi cauta fiul pierdut.

In anii `90, in Sierra Leone (situata in Estul Africii) a avut loc un sangeros razboi purtat intre fortele rebele - Revolutionary United Front (RUF) - si cele guvernamentale. Dincolo de mobilul politic, al luptelor pentru putere, conflictele din zona au fost generate si de interesele asupra exploatarilor zacamintelor de diamante din zona.

Despre traficul pietrelor pretioase din Africa, despre aceasta sangeroasa parte a unui comert foarte profitabil in tarile bogate, nu se stie foarte multe lucruri (numai pentru "a incurca" raspandirea acestui film se pare ca s-au cheltuit cateva zeci de milioane de dolari). Actiunea filmului este plasata in sensibila zona a razboaielor civile din tarile Africii Ecuatoriale, pe fondul carora se desfasoara nestingherite nenumarate alte tragedii si faradelegi: masacre, deportari, sclavagism, coruptie, trafic de fiinte umane, trafic de obiecte pretioase etc.

In timpul unui raid al armatelor insurgente asupra unui mic satuc, familia pescarului Solomon Vandy (DJIMON HOUNSOU) este definitiv distrusa: el este luat prizonier, sotia acestuia este ucisa iar fiul lor de 10 ani este rapit pentru a ingrosa randurile gherilelor formate din copii inarmati si instruiti sa ucida. Solomon este pus sa munceasca alaturi de ceilalti cautatori de diamante ce trudesc pentru a intretine financiar miscarea rebela. Trudind din greu la sortarea nisipului din albia unui rau, el gaseste un diamant roz (destul de rar si foarte valoros). El ascunde diamantul si, in timpul unui atac al fortelor guvernamentale, reuseste sa evadeze. Pe urmele sale se afla insa Danny Archer (LEONARDO DiCAPRIO), un mercenar din Africa de Sud care vaneaza piesele rare din teritoriul Africii de Est. El vrea sa-l convinga pe Solomon sa-i vanda diamantul si sa incerce sa-si rascumpere fiul, dar Solomon are alt plan.

Regizorul Edward Zwick a mai regizat The Last Samourai (2003), Courage Under Fire (1996) si The Legend of he Falls (1994).

Data aparitiei: 26-01-2007

Patria

Vineri, 26 Ianuarie - Joi, 1 Februarie
11:00, 14:00, 17:00, 20:00

City Cinema

Sambata, 27 Ianuarie - Joi, 1 Februarie
13:45, 16:30, 19:30, 22:30

Movieplex

Luni, 29 Ianuarie - Joi, 1 Februarie
13:45, 16:30, 19:15, 22:00

Hollywood Multiplex

Duminica, 28 Ianuarie - Joi, 1 Februarie
12:45, 15:45, 18:45, 21:45

Sursa: 24fun


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.