Sarmantul si sofisticatul Robert Angier (HUGH JACKMAN) este unul dintre cei care trudesc in spatele scenei...

PrestigiulThe Prestige

SUA / Marea Britanie, 2006 (128 minute)
Drama / SF / Thriller
Regia: Christopher Nolan
Cu: Scarlett Johansson, Michael Caine, Hugh Jackman, Christian Bale, David Bowie

Sarmantul si sofisticatul Robert Angier (HUGH JACKMAN) este unul dintre cei care trudesc in spatele scenei, gandind si construind masinarii complicate pentru unul dintre magicienii sfarsitului de secol 19, la Londra. Alaturi de el munceste bunul sau prieten, Alfred Borden (CHRISTIAN BALE), un tip introvertit, misterios, nascocind in permanenta trucuri noi. Atunci cand sotia lui Robert moare pe scena, in urma unui numar de magie ratat, prietenia celor doi se transforma intr-o vrajba care va lua in scurt timp proportii uriase. Robert il invinuieste pe Borden de moartea sotiei sale si, atunci cand cei doi se despart - fiecare urmandu-si propria cariera pe scena, acest amanunt confuz le va incita permanent rivaliatatea. Cunoscandu-se destul de bine unul pe celalalt, cei doi iluzionisti vor incerca nu numai sa se intreaca in a inventa noi numere de magie, castigand simpatia publicului prin unicitatea numarului lor, ci vor ajunge chiar sa se saboteze reciproc, intr-o lupta pe viata si pe moarte. Dar atunci cand Alfred descopera un nou truc, nemaintalnit si absolut supranatural, este vorba de ceea ce astazi am numi teleportare - Robert va face tot ce-i sta in putinta pentru a-i afla secretul. El banuieste ca rivalul sau, Alfred, a fost ajutat in a-si construi acest numar de marele inventator Nikola Tesla (DAVID BOWIE) si merge sa-l intalneasca pentru a afla secretul. Dar ceea ce descopera magicianul nu este nici pe departe ceea ce el cauta. Vrajitoriile inventatorului sunt, de fapt, viitorul, sunt reale si autentice, nu este nici un truc in ele.

In timp ce Robert incearca sa-i inteleaga ?vrajitoriile? lui Tesla, frumoasa sa asistenta, Olivia (SCARLETT JOHANSSONN) il vrajeste pe Alfred, spionandu-i (intim) secretele. Dar aceasta misiune de spionaj risca sa se termine dezastruos, caci Olivia se indragosteste de Alfred iar lucrurile se complica intr-atat incat deznodamantul este foarte aproape. Si, se pare, acesta nu poate fi deloc unul prea fericit.

Poate mai mult decat povestea celor doi magicieni rivali (elaborata de Christopher Priest in 1995 in romanul The Prestige) este demn de retinut pozitia inventatorului Nikolai Tesla, o figura exemplara a stiintei inceputului de secol 20. Acesta a fost denumit omul care a inventat secolul 20 caci aproape tot ceea ce inseamana electricitate si electromagnetism a fost (si este) legat de ceea ce el a inventat sau a descoperit. Studiile sale au acoperit vaste domenii - robotica, magnetism, balistica si fizica nucleara, iar in ultimii ani de viata acestea au depasit limitele stiintifice, speculatiile sale teoretice (controversate, de altfel) sprijinindu-se pe notiuni pseudostiintifice, de ocultism si OZN-istica.

Data aparitiei: 12-01-2007

Hollywood Multiplex

Luni, 22 Ianuarie - Joi, 25 Ianuarie
13:45, 16:30, 19:15, 22:00
Sambata, 20 Ianuarie - Duminica, 21 Ianuarie
11:00, 13:45, 16:30, 19:15, 22:00
Duminica, 14 Ianuarie - Joi, 18 Ianuarie
12:45, 15:45, 18:45, 21:45

Movieplex

Luni, 15 Ianuarie - Joi, 18 Ianuarie
14:00, 16:45, 19:30, 22:15

Hollywood Multiplex

Vineri, 19 Ianuarie
13:45, 16:30, 19:15, 22:00

Sursa: 24fun


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.