THERION GOES CLASSIC reuneste 170 de muzicieni clasici...

Therion Goes Classic9 Decembrie, Sala Palatului, ora 20.00.

Alaturi de Orchestra Nationala Radio si Corul Radio.

Bilete la 150 lei si oferta speciala 2 in 1: 245 lei!

Venind in intampinarea numeroaselor solicitari din toata tara pentru bilete la concertul THERION GOES CLASSIC, ca urmare a epuizarii biletelor in valoare de 89 lei (destinate in principal studentilor si elevilor) la toate punctele de vanzare, organizatorii au introdus o noua categorie de bilete la 150 lei si o oferta speciala: Oferta 2 in 1 - doua locuri la pret de 245 RON !!!

Categorii bilete: 150 RON / 195 RON / 245 RON / Oferta 2 in 1 !

Atat noua categorie de bilete la 150 lei, cat si oferta promotionala 2 in 1 la 245 lei sunt disponibile la: Muzica, Sala Palatului, Diverta Unirii, Mall, Plaza, Carrefour Orhideea si Feria, www.mytickets.ro, www.vreaubilet.ro, www.concerte.fundatia-aquarius.ro.

THERION GOES CLASSIC reuneste 170 de muzicieni clasici (Corul Academic Radio, dirijor Dan Mihai Goia si Orchestra Nationala Radio), 10 artisti internationali (formatia suedeza Therion, sopranele Ruxandra van der Plas - Voda, Mona Somm, tenorii Harrie van der Plas si Marian Somesan), sub bagheta dirijorului german Markus Stollenwerk. Concertul face parte din proiectul «Ars musicae - ars medicinae » al Fundatiei Aquarius, in cadrul caruia legendarul chitarist Uli Jon Roth/ex Scorpions va tine o prelegere despre fuziunea dintre classic/rock si despre conexiunea dintre muzica si medicina (8 decembrie, Casa de Cultura a Studentilor Grigore Preoteasa, ora 17.00)

Special Guest Artist la seminarul Ars musicae, ars medicinae: Uli Jon Roth (ex Scorpions).

Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei a confirmat participarea ca Invitat de Onoare la concert, si va adresa un mesaj public de sustinere a evenimentului, ca o confirmare a valorilor de inalta tinuta culturala si caritabila ale proiectului.

Excelenta Sa Ambasadorul Regatului Suediei la Bucuresti, dl. Mats Åberg va deschide evenimentul cu un discurs, data fiind implicarea si intiativa muzicienilor Therion in realizarea proiectului Ars musicae, ars medicinae.

Mai multe informatii : www.concerte.fundatia-aquarius.ro

Conferinta de presa "Therion goes classic" va avea loc pe 8 decembrie, ora 17.00, in Sala de conferinte a Casei de Cultura a Studentilor Grigore Preoteasa, Calea Plevnei, Nr. 61, sector 1.

Organizatorii invita toti reprezentantii presei sa participe la o intalnire-surpriza: alaturi de Christofer Johnsson si membrii trupei Therion (Kristian Niemann, Johan Niemann, Peter Karlsson, Mats Leven), la conferinta de presa va participa ca Special Guest Artist legendarul chitarist Uli Jon Roth (ex Scorpions, Electric Sky, actualmente concertand cu Sky Orchestra). Uli isi va prezenta experienta sa muzicala privind fuziunea dintre clasic si rock si va pune in discutie legatura dintre muzica si medicina. Prezentarea va fi urmata de 30 minute discutii libere si intrebari din partea fanilor/publicului, dupa care va urma conferinta de presa cu intrebari in exclusivitate din partea reprezentantilor presei.

Locatie: Sala de conferinte a Casei de Cultura a Studentilor Grigore Preoteasa, calea Plevnei 61. Data: 8.12.2006, ora 17.00

Intrare: 7 lei

Seminarul va fi deschis pentru presa, muzicieni si studenti, fani si public larg.

Dupa incheierea seminarului va urma o sesiune de autografe, cu durata de 45 minute.

Fondatoarea stilului opera/ gotic simfonic, trupa cu cele mai bine vandute albume in domeniu (1996 si 1998)‚ formatia suedeza Therion va concerta din nou la Sala Palatului din Bucuresti, pe 9 decembrie 2006, de data aceasta alaturi de 170 muzicieni din Suedia, Germania, Austria si Romania. Evenimentul are loc dupa succesul de public si critica stabilit de Therion la Bucuresti anul trecut.

Therion s-au impus la nivel mondial ca fondatori ai stilului opera/ gotic simfonic. Pentru spiritul inovator si originalitatea compozitiilor sale, Christofer Johnsson, mastermind Therion, este adesea comparat cu Igor Stravinsky.

Therion va urca pe scena Salii Palatului alaturi de prestigioase voci clasice care au concertat pe cele mai renumite scene de opera din lume (Scala, Carnegie Hall, Opera din Viena) si de formatiile Radio, cunoscute pentru experienta lor concertistica: Corul Academic si Orchestra Nationala Radio.

Germanul Markus Stollenwerk, dirijorul evenimentului, a mai participat la proiectul similar de realizare a albumului simfonic al formatiei "Rage" - Lingua Mortiis. In decembrie, in premiera mondiala publicul roman va audia faimoase piese clasice ale unor compozitori celebri in versiune Therion, alaturi de piese Therion in prima auditie simfonica.
Spectatorii romani vor asculta nu numai piese Therion in varianta clasica, dar si piese clasice in varianta Therion. Pentru prima data vor fi audiate compozitii ale gigantilor muzicii clasice (Wagner, Mozart, Beethoven, Ceaikowski etc.), intr-o transcriere metal opera.

Concertul "Therion Goes Classic" face parte dintr-un proiect numit "Ars musicae, ars medicinae - music against cancer", iar fondurile obtinute in urma concertului vor fi folosite pentru tratarea copiilor bolnavi de cancer din Romania.

Proiectul este realizat cu suportul Ambasadei Suediei din Romania.

Sursa: 24fun


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.