SUA, 2006 (125 minute) Drama / Istoric Regia: Oliver Stone Cu: Nicolas Cage, Michael Pena, Maria Bello

Doi politisti din echipele de salvare de la World Trade Center sunt prinsi sub daramaturi si, timp de cateva zile, asteapta sa fie salvati. Sau asteapta sa moara. Acest film spune povestea ultimilor oameni scosi vii, de sub ruinele celor doua turnuri din New York, in septembrie 2001.

Ca de obicei, si in ziua de 11 septembrie 2001, la raportul de dimineata, Sergentul John McLoughlin (NICHOLAS CAGE), da subordonatilor sfaturile sale "de rutina", in aceeasi nota ironica, prieteneasca. Nimic nu parea sa anunte o zi deosebita pentru politistii care lucrau in incinta aeroportului. Apoi, avioanele, planand razant deasupra orasului, au izbit in plin cele doua turnuri. Ajuns in apropierea celor doi zgarie nori in flacari John McLoughlin, insotit de cativa voluntari - intre care si Will Jimeno (MICHAEL PENA) - se alatura echipelor de pompieri implicate deja in opertiunile de evacuare. Neputinciosi si ingroziti, cei doi politisti asista la prabusirea uriaselor cladiri. Cand o lume intreaga privea de afara terifiantul spectacol - cei mai multi la tv - cei doi politisti aveau sa vada asta din interiorul uneia din cele doua cladiri, transformate in cateva secunde intr-un morman urias de moloz.

World Trade CenterAu existat doar 20 de supravietuitori pe 11 septembrie 2001, la Ground Zero. Ei au fost salvati de echipele speciale care au lucrat (in total 8 luni si jumatate) zi si noapte incercand sa gaseasca acolo si altceva decat parti sfartecate de trupuri umane. Ultimii dintre cei care au fost scosi vii dintre daramaturi au fost cei doi politisti: John McLoughlin si Will Jimeno. Aceasta este povestea lor. O poveste adevarata despre curaj si supravietuire. O poveste simpla, in care nu se spune nimic despre cine si de ce a provocat dezastrul de la World Trade Center. Nu e povestea zilei in care lumea intreaga a vazut cum poate arata iadul. Acest film incearca sa arate altceva. Ceva ce au vazut doar doi dintre cei care au supravietuit prinsi sub daramaturi. Caci acolo, in umbra infernului, portile cerului se pot deschide pentru a lasa sa se vada, pentru o clipa acel loc din care venim si in care vom merge dupa ce vom strabate acest ? uneori prea crud - purgatoriu pamantean. Cei doi oameni nu au avut intentia de a deveni eroi. Au vrut sa ajute alti oameni aflati in pericol. Acest film nu este "cu politisti", "cu teroristi" sau "cu victime". Este, in primul rand un film cu OAMENI.

John McLoughlin si Will Jimeno, cei doi politisti ale caror marturii au stat la baza inchegarii scenariului acestui film, au fost decorati pentru curajul lor si s-au retras din serviciul Politiei.

Sursa: 24fun.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.