In cadrul "Cafes Culture" Regia : Carmen Lidia Vidu Videografie: Pop Augustin Cosmin Coregrafia: Paul-Mircea Dunca Muzica: Yann LeBlay Cu: Irina Duta, Toma Cuzin

"O statie..] e primul text scris de Peca Stefan,la 15 ani. Are mult fantastic in el si m-a dus cu gandul la cartile de povesti care nu-mi prea placeau in copilarie, dar pe care le gust din plin acum. Acelasi lucru mi se intampla si cu desenele animate si cu benzile desenate pe care le consumam, insa fara a intra in spiritul lor. Acum am din ce in ce mai multe filme manga (tip de film de animatie japonez) si chiar ma gandesc cum as putea sa fac teatru manga. Pentru inceput mi-am ales actrite (Claudia Popescu-in Bitter Sauce si Irina Duta-in [o statie...] ) care au look-ul personajelor manga - ochi mari, larg deschisi.

O statieSpectacolul asta de l-am facut, [o statie...], e pentru mine o carte de povesti audio-vizuala, e o fantezie disco, e 2006, e ceea ce nu sunt eu, dar incerc sa fiu. Adica multa candoare, culoare, zambele frumoase pe fetele unor corpuri de papusi mecanice.

E o stilizare a commediei dell arte - foarte greu de sustinut fizic de doar doua personaje de-alungul unui spectacol de 50 de min. Apoi inlocuiesc scenografia si lumina cu videoproiectia care prezinta prin grafica atat spatiul concret, propus de autor, cat si cel emotional al povestii. Muzica e electro-disco si are o atmosfera retro, la fel ca imaginea spectacolului. Micul print mi-e bun prieten. Si atat."
-Carmen Lidia Vidu-

Piesa se joaca la Club A
Data: Sambata, 15 Iulie 19:30

Sursa: 24fun.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.