Puneti laolalta trei actori cu renume: Nicolas Cage, Jared Leto si Ethan Hawke, adaugati o idee originala, condimentati cu umor negru si obtineti un film de succes.

Filmul pe scurt

Nicolas Cage joaca rolul lui Yuri Orlov, un ucrainean care emigreaza ilegal impreuna cu familia in Statele Unite. Pretind ca sunt evrei si obtin azil politic.

Fara a sti nimic despre arme, Yuri incepe o mica afacere ilegala vanzand initial bandelor de jefuitori din cartierul sau si din cele invecinate.

Incepand cu anii '90, intra in parteneriat cu presedintele Liberiei si cu diversi alti lideri politici. In scurt timp, devine unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata neagra a armelor.

Personalitatea lui Yuri este atent conturata pe parcursul filmului, iar celelalte personaje sunt lasate in umbra. Jared Leto joaca rolul lui Vitaly, fratele lui Yuri. Vitaly, oaia neagra a familiei, este dependent de cocaina si nu este de acord cu afacerile fratelui sau. Ethan Hawke joaca rolul lui Valentine, un agent aflat pe urmele lui Yuri.

Traficantul de armePunctele forte ale filmului

Comentariile imbibate de umor negru ale lui Nicolas Cage ca narator sunt sarea si piperul filmului alaturi de scene memorabile precum cea din deschidere, care urmareste traseul parcurs de un glonte de la fabricatie, vanzare, redistributie si in final... pana in capul cuiva. Ultima scena este doar sugerata...

Comentarii

S-a spus despre film cum ca nu ar disemina judecati de valoare, nu ar impune un punct de vedere, ci ar lasa spectatorul sa judece pentru sine insusi. Totusi, se propaga o imagine negativa privind tarile non-occidentale. Ideea care strabate intreg filmul (si filosofia de viata a lui Yuri) este aceea ca nu gloantele ucid, ci oamenii, iar scenele violente din film infatiseaza luptele pentru putere in tarile subdezvoltate. O concluzie ar fi: chiar daca SUA si alti pioni importanti le ofera oamenilor mijloacele de a ucide, vina apartine numai celui care apasa pe tragaci...

Premiera: 24 februarie
Regizor: Andrew Niccol
Distributie: Nicolas Cage, Ethan Hawke, Bridget Moynahan, Jared Leto, Sake Toukhmanian, Jean-Pierre Nshanian, Jared Burke, Eric Uys, David Morgan


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.