"Delirul caracterizeaza cele mai multe din intreprinderile majore ale omului. A delira, insa, a devenit un exercitiu monden la indemana oricarui prost care vorbeste mai tare."

De Thomas Bernhard.
Regia: Alexandru Dabija.
Cu: Marcel Iures, Valeria Seciu, Constantin Draganescu, Afrodita Androne, Vitalie Bantas.

"Jalnicele preocupari ale artistilor culmineaza intotdeauna cu descrierea propriei lor conditii. In acest imperiu al dezolarii se lupta pentru coroana Actorul si Clovnul.

Nu cred ca exista un moment mai propice in arta romaneasca pentru a vorbi despre ACTOR si nu cred ca exista un actor mai potrivit pentru a vorbi despre NIMIC decat cel mai "ajuns" actor roman al momentului.

Creatorul de teatruEste un spectacol vorbit, fara imagini si fara intentii polemice in lipsa de imagini.

A patrunde in mintile cuiva e o treaba anevoioasa ? voi incerca de aceea sa simulez psihologia si realismul pentru a acoperi uriasa neputinta despre care vorbeste textul.

Delirul caracterizeaza cele mai multe din intreprinderile majore ale omului. A delira, insa, a devenit un exercitiu monden la indemana oricarui prost care vorbeste mai tare. Ma voi concentra deci pe discretia si nuantele decente ale delirului. Mai mult decat sigur va fi un spectacol greu pentru spectatori." - Alexandru Dabija

Sursa: sapteseri.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.