Glume si vorbe de duh de la cel mai nevrotic om din cinema

Woody Allen este unul din cei mai cunoscuti si prolifici regizori moderni. Cu umor si ironie, Allen a tratat de-a lungul carieri sale teme precum filosofia iubirii, a relatiilor, a sexului, a mortii si tot asa. Am realizat o lista cu 15 dintre cele mai intelepte si amuzante vorbe spuse de nevroticul regizor.

15 glume si vorbe de duh de la Woody Allen

1. “Nu ma tem de moarte; pur si simplu nu vreau sa fie acolo cand se va intampla.”

2. “Urmatoarea mea viata vreau sa mi-o traiesc invers. Sa ma nasc mort si sa scap de asta odata pentru totdeauna. Apoi sa te trezesti intr-un azil de batrani, simtindu-te din ce in ce mai bine. Esti dat afara de acolo pentru ca esti prea sanatos, primesti pensie o bucata de vreme, dupa care incepi sa muncesti. Esti platit atat de bine, incat iti permiti sa-ti cumperi un ceas din prima zi. Lucrezi 40 de ani pana cand ajungi tanar si te poti pensiona. Petreci, bei, te distrezi si esti gata de liceu. Apoi te duci la scoala primara, devi un copil si te joci. Nu ai niciun fel de responsabilitate si tot ce face este sa te joci pana te nasti. Ultimele luni de viata ti le petreci intr-un loc asemanator cu un spa: plutesi si, la apasarea unui buton, primesti de mancare. In cele din urma, iti sfarsesti viata printr-un orgasm!”

3.

Foto: salledecinema.tumblr.com

4. “Nu vreau sa ating nemurirea prin arta mea, vreau sa o ating prin a nu muri. Nu vreau sa traiesc vesnic in inimile oamenilor, ci in apartamentul meu.”

5. “Daca totul este o iluzie si nimic nu exista? In cazul asta, cu siguranta am platit prea mult pentru acest covor.”

6. “Curiozitatea, asta este lucrul care ne ucide. Nu hotii, nu stratul de ozon, ci propria noastra minte."

7. “Un tip se duce la psihiatru si spune ‘Doctore, fratele meu este bolnav. Se crede gaina.’ Doctorul ii spune: ‘De ce nu il aduci aici, sa il tratam?’. ‘L-as aduce, spune tipul, dar am nevoie de oua.’ Cam asta cred si eu despre relatii. Stim ca sunt irationale si absurde, dar, cu toate acestea continuam pentru ca avem nevoie de oua.”

8. “Nu m-am insurat cu prima fata de care m-am indragostit pentru ca ne aflam intr-un conflict religios profund. E era atee, iar eu eram agnostic.:”

Citeste si:
Prima iubire nu se uită niciodată! Alex Delea a suferit enorm din...
Prima iubire nu se uită...

9. “Ma voi sinucide. Ar trebui sa merg la Paris si sa sar de pe Turnul Eiffel. Si voi muri. De fapt, daca ma sui intr-un avion Concorde, as putea muri cu trei ore mai devreme, ceea ce ar fi perfect. Sau stai putin! Datorita fusului orar, as fi in viata timp de sase ore in New York si mort de trei ore in Paris. As putea face lucruri si sa fiu mort in acelasi timp.”

10. “Cred ca merita sa fii un criminal. Orele de munca sunt bune, intalnesti o gramada de oameni interesanti si calatoresti mult.”

11.

Foto: petrichloroform.tumblr.com

12. “Poti trai pana la 100 de ani daca renunti la toate lucrurile care te fac sa iti doresti sa traiesti pana la 100 de ani.

13. “Barbatii invata sa iubeasca femeile de care sunt atrasi. Femeile invata sa fie atrase de barbatii pe care ii iubesc.”

14. “Potrivit astronomilor moderni, spatiul este finit. Acesta este un gand foarte confortabil, mai ales pentru oamenii care nu isi pot aminti unde si-au lasat lucrurile.”

Citeste si:
Festivalul Cannes 2022: TOP 10 filme care merită urmărite la ediția...
Festivalul de Film de la...

15. “Cele mai frumoase cuvinte din limba engleza nu sunt ‘Te iubesc’, ci ‘Este benigna.’

Foto main: nprfreshair.tumblr.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.