... si au trait nefericiti pana la adanci batraneti. Iata ce se intampla cand fantezia se intalneste cu realitatea.

Oare cum ar arata viata printeselor Disney daca nu ar trai in lumi ideale precum cele special create pentru nevoile si aspiratiile lor? Oare ce s-ar intampla daca am lua o frumoasa si o mai multa ca perfecta printesa Disney si am pune-o in contextul social si politic de acum?

Cu aceste intrebari in mine, ilustratorul newyorkez Jeff Hong si-a imaginat un alt final al unor povesti clasice precum “Mica Sirena”, “Alice in Tara Minunilor” sau “Mulan” si a pus bazele proiectului vizual Unhappily Ever After.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Hong a inlocuit taramul magic cu lumea reala si a pus eroii Disney preferati in contexte sociale, politice sau economice actuale. In lumea imaginata de Hong, motivul pentru care Ariel isi doreste sa paraseasca lumea submarina nu este printul Eric, ci o deversare de petrol care ii pune in pericol viata. Simba este regele gradinezi zoologince, nu al junglei, iar Mulan poate ca a reusit la un moment dat sa isi salveze poporul din mainile hunilor, dar poluarea zilelelor moderne o lasa neputincioasa.

In ciuda a ceea ce ati fi tentati sa credeti, Hong nu uraste povestile Disney ci, dimpotriva, este un fan inrait al lor. Insa, punandu-le in contexte cu care, in mod normal, nu sunt asociate, ilustratiile artistului au reusit sa trezeasca o serie de discutii pe tema rasismului, abuzului de animale sau a drogurilor.

Mai multe imagini puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe blogul artistului.

Sursa foto: Unhappily Ever After


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.