In timp ce restaurau o cabana a exploratorilor antarctici de acum 100 de ani, o echipa de oameni de stiinta de la New Zealand Antarctic Heritage Trust (AHT) a gasit, captiva intr-un bloc de gheata, o cutie.

Miserioasa cutie s-a dovedit a fi ulterior o comoara de nepretuit. Continea 22 de negative foto neprocesate ce documentau viata exploratorilor antarctici de acum 100 de ani.

Dupa ce au fost captive in gheata timp de un secol, fotografiile au fost retaurate cu grija de catre o echipa de specialisti si prezentate apoi publicului.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Citeste si:

Tinuturile sub-arctice: Paradisul necunoscut

Negativele au fost gasite intr-un din cabanele ridicate in ultima calatorie a exploratorului Robert Falcon Scott care a condus, intre 1910 si 1913 o expeditie catre Polul Sud numita Terra Nova. Expeditia nu a fost una lipsita de peripetii. Dupa ce au atins Polul Sud, trei membri ai echipei au murit de foame si frig pe drumul de intoarcere. Printre ei se afla si si fotograful Arnold Patrick Spencer-Smith, cel care a realizat aceste imagini pretioase.

Mai multe imagini captive in gheturile Antarcticii si restaurate dupa 100 de ani puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina AHT.

Sursa foto: AHT


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.