Cei mai buni barmani mixologi din tara au fost desemnati la Barmaniada, marti, 19 noiembrie, in Club Fabrica. Intr-o atmosfera antrenanta, concurentii si-au demonstrat in fata juriului de specialitate atat tehnicile impecabile, cat si creativitatea, in prepararea unor cocktail-uri iesite din comun.

Aflandu-se la cea de-a cincea editie, Barmaniada a reusit si anul acesta sa reuneasca barmani talentati, profesionisti renumiti, dar si pasionati ai domeniului de bartending. La etapa de Mixologie, toti cei prezenti au avut parte de o demonstratie de maiestrie si imaginatie, lasandu-se incantati de culori, ingrediente si arome deosebite.

Castigatorii

Alexandru Tudor a mixat cocktail-urile castigatoare, obtinand locul I si marele premiu in valoare de 500 Euro. El a preparat un Tiki Cocktail si o bautura concept, utilizand retete proprii, care au reusit sa-i puna in valoare creativitatea si rapiditatea. Pentru aceste bauturi, concurentii au folosit rom autentic cubanez, ale carui arome au fost completate de sucuri din fructe proaspete si de alte ingrediente precum ciocolata, scortisoara, vanilia, busuiocul sau chiar dulceata de portocale.

Locul II si premiul de 250 Euro au fost castigate de Katalin Bene, care a uimit juriul prin originalitatea ingredientelor pe care le-a combinat, preparand bauturi deosebite. Retete pline de culoare si imaginatie a pregatit si Andrei Unguras, ocupand locul III si primind 150 Euro. Competitia a pus la incercare nu numai talentul barmanilor in prepararea bauturilor, ci si creativitatea lor in crearea unor decoruri atragatoare – harti vechi, cufere de lemn si masini in miniatura.

Surpriza serii a fost invitatul special, Stanislav Vadrna, cel mai apreciat barman mixolog la nivel international. El a venit din Slovacia pentru a fi alaturi de participantii Barmaniada, oferindu-le acestora informatii despre drumul ce duce catre o cariera de succes in domeniul bartendingului.„Fiti voi insiva si exprimati-va personalitatea cat mai bine atunci cand va aflati in spatele barului, transmiteti si celorlalti pasiunea voastra.”, a declarat Stanislav Vadrna, incurajand concurentii.

Citeste si:
Cocktailuri inspirate de vaccinurile anti-COVID: „Pfizerr” și...
Cocktailuri inspirate de...

Juriul

Membrii juriului au urmarit cu atentie evolutia participantilor, punctand stilul si corectitudinea tehnicilor, creativitatea retelor, modul de prezentare a cocktail-urilor si carisma.

Comisia de jurizare a fost formata din Stanislav Vadrna – invitat special si presedinte al juriului, Matt Highley – fondator și manager al clubului Mojo, Mihai Fetcu – barman profesionist si fondator al Bar D.O.M.E. din Brasov, Marjan Kukuneshosky – Barmanul Anului 2009 si managing partner la Laborator Cocktail Bar, Costin Gache – barman profesionist si participant la numeroase competitii de bartending, Bogdan Nicolae – presedintele Asociatiei Barmanilor Profesionisti din Romania si fondator Barmania.

Cea de-a cincea editie Barmaniada va continua cu urmatoarele etape:

Entertainment – 17 decembrie

Citeste si:
Monodozele pun FUN in KAFUNE
Monodozele pun FUN in KAFUNE

Barista – 21 ianuarie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.