Pentru cei mai multi dintre noi, iPhone-ul este un moft. Pentru Seikou Yamaoka este sevaletul pe care isi realizeaza uimitoarele picturi digitale.

Pe masura ce lumea se digitalizeaza, artistii dezvolta, pe langa competentele artistice, si unele tehnologice. Pensulele, culorile tempera si sevaletul raman in urma fiind inlocuite de aplicatii si programe de editare. Odata cu inovarea care se instaleaza confortabil in toate aspectele vietii, apare un soi nou de artisti: cei care reusesc sa inteleaga mecanismele lumii artistice si ale celei tehnologice deopotriva.

In aceasta categorie de artisti 2.0 intra si Seikou Yamaoka, un pictor japonez care a inlocuit sevaletul cu ecranul unui telefon iPhone sau al unei tablete. Ustensilele il costa 2.99 dolari si le cumpara online appstore.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Cu ajutorul aplicatiei ArtStudio reuseste sa realizeze portrete impresionante, bogate in culoare si detalii.

Yamaoka spune ca vrea sa creeze imagini care sa isi depaseasca statutul de arta digitala pe care il au si care se semene, cat mai mult cu putinta, cu un tablou in ulei.

Cele mai multe picturi le-a realizat in tren, incercand sa redea, cat mai fidel cu putinta, culorile de acuareala in mediul digital.

In GALERIA FOTO, dar si pe pagina lui Seikou Yamaoka puteti vedea mai multe imagini cu portretele realizate de artist.

Sursa foto: Seikou Yamaoka


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.