Intrebare: Ce iese cand un artist perfectionist isi lasa fiica de 4 ani sa ii termine ilustratiile? Raspuns: o combinatie suprarealista incantatoare. :)

Cand Mica Angela Hendricks, un ilustrator profesionist, a adus un caiet nou de schite, fiica acesteia, in varsta de doar patru anisori, si-a abandonat propriile „opere de arta” si a insistat sa contribuie la lucrarile mamei sale. Reticenta la inceput, Angela Hendricks a cedat in cele din urma rugamintilor fierbinti ale ficei sale iar rezultatul este incantator: o combinatie suprarealista intre precizia mamei si imaginatia copilului

Fiecare desen este inceput de Hendricks care schiteaza, intr-o maniera retro, profilurile diferitor persoanaje. De aici inainte, fiica sa se ocupa de corpul personajelor si, cu imaginatia debordanta a unui copil tranforma o schita cat se poate de conventionala intr-o lucrare suprearealista. Priviti:

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

„Din cand in cand ii mai dadeam sugestii, povesteste artista pe blogul sau, <

>, ii spuneam, dar, de cele mai multe ori le ignora daca nu se potriveau cu ce isi imaginase ea deja. Sunt adult si, trebuie sa recunosc, putin perfectionista. Uneori avea o ideea specfica in minte inainte sa ma apuc sa desenez. Poate ca ar putea sa il transforme intr-un gandac, imi spuneam in timp ce realizam schita. Ma tarziu, cand se apuca sa mazgaleasca diferite forme sau sa pun intreg desenul intr-un cerc si sa-l coloreze, o parte din mine isi spunea <> Aveam sa aflu ca imaginatia copiilor cantareste mai mult decat cea a adultilor si ca INTOTDEAUNA va arata mai bine decat ceea ce imi imaginasem eu. INTOTDEAUNA”.

Cum vi se par creatiile celor doua?

Mai multe imagini cu desenele celor doua artiste puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina Angelei Hendricks.

Sursa foto: busymockingbird.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.