'Les Temps Modernes' este o serie fotografica realizata de Anne-Catherine Becker-Echivard, o artista cu o pasiune pentru suprarealism si, aparent, pesti.

Fotografei franceze Anne-Catherine Becker-Echivard ii place sa se joace cu pestii. Dar nu la pestii aceia micuti si colorati de acvariu ma refer, ci la cei pe care ii cumperi de la piata, ii gatesti si apoi ii mananci. Asta face si Becker-Echivard, numai ca, inainte sa ii gateasca, le insceneaza diferite situatii de fotografiat. Pun pariu ca nu v-ati gandit pana acum ca ati putea face asta.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Si-a numit seria „Les Temps Modernes” (n.r. Timpurile Moderne), inspirat de filmul lui Charlie Chaplin, si ilustreaza, cu ajutorul capetelor de peste asezate pe diferite corpuri sau obiecte, scene din vietile noastre moderne. Le da, bineinteles, o tenta ridicola, asa cum ii sta bine unui proiect creativ ca acesta.

Daca ati crezut pentru o clipa ca artista foloseste programele de editare digitala pentru a-si crea dioramele, aflati ca totul, de la decor la personaje, este realizat ad labam. : ) Mai mult, dupa fiecare sedinta foto, Anne-Catherine Becker-Echivard gateste si mananc pestii. Numeste asta „reciclarea artei”.

Crearea unei singure diorame poate dura chiar si trei luni, timp in care fotografa franceza isi planifica si pune la punct conceptul si decorul. Cand, in cele din urma, setting-ul este gata, Becker-Echivard porneste la piata, cumpara cativa pesti, le taie capetele si incepe sa monteze cele mai bizare si suprareliste scenarii.

Mai multe imagini puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistei.

Sursa foto: Anne-Catherine Becker-Echivard


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.