Christopher Boffoli face minuni cu ingredientele din farfurie. Contrar aparentelor, Boffoli nu gateste, ci foloseste fructele si legumele pentru a crea peisaje prin care strecoara omuleti in miniatura.

In lumea de poveste creata de fotograful american, cornetul de inghetata devine cort, boabele de piper devin stadion, iar napolitanele sunt blocuri de beton intr-un santier de constructii. Pe langa fascinatia pentru miniatura, aceste fotografii nu fac altceva decat sa sublinieze entuziasmul american pentru mancarea in exces.

Christopher Boffoli crede ca proiectul sau, „Big Appetites”, nu este ceva spectaculos. O multime de astfel de personaje in miniatura au fost create cu mult inainte ca el sa o faca. Le puteti gasi in diferite muzee din lume, spune Baffoli.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Ne-a marturisit ca ideea i-a venit in urma cu cativa ani. Vazuse o expozitie in galeria Saatchi din Londra compusa din diorame (n.r. tablou de mari dimensiuni alcatuit din mai multe planuri, care, sub efectul unui joc de lumini si privit din intuneric, da spectatorului impresia realitatii) care foloseau figurine de diferite dimensiuni pentru a reda scena unei batalii. La scurt timp, a vazut seria „Travelers”, realizata de Walter Martin si Paloma Munoz, in care cei doi artisti au folosit figurine pe care le-au asezat in interiorul unor globuri de cristal, si i-a placut la nebunie ideea.

Ambele lucrari erau geniale, fiecare in felul ei, si mi-au oferit o baza fertila pentru ideile pe care le-am explorat mai tarziu", marturiseste artistul. Cat despre inspiratie, spune ca si-o ia din filme si carti pentru copii.

Procesul poate fi destul de complicat. „Nu este suficient sa pui o figurina in varful unei prajituri si sa crezi ca ai facut o fotografie reusita. Trebuie sa te gandesti la figurine ca la niste personaje, sa le dai un scop si sa le faci protagonistii povestii”.

Timpul petrecut pentru fiecare compozitie in parte poate varia si el. Complexitatea conceptului, tipul de mancare folosit, aranjarea figurinelor pot ingreuna procesul. „Cu cat mai multe figurine sunt in imagine, cu atat mai complicat si time-consuming a fost procesul”, ne spune Christopher Boffoli.

Au existat si momente cand ideea i-a venit spontan. „Curatam intr-o zi unul din sertarele din buctarie cand am gasit un curatator de citrice uitat. Am luat o portocala si am inceput sa curat o bucata lunga de coaja. Mi-am amintit atunci ca am o figurina cu o masina de tuns iarba care parea sa se potriveasca perfect pe urma lasata de coaja de portocala curatata. Am aranjat un fundal, mi-am setat aparatul foto, am compus imaginea si am facut 20 de cadre. Cinci minute mai tarziu era gata.

Citeste si:
Cu gândul la mâncare. La propriu
Cu gândul la mâncare. La propriu

In GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistului poti gasi cateva imagini. Pentru mai multe, trebuie sa asteptati cartea/albumul photo „Big Appetites” care va fi publicat in aceasta toamna in Europa. Noi abia o asteptam!

Sursa foto: bigappetites.net


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.