Daca tot a venit vara, 9AM.ro va prezinta o selectie de 10 jocuri cu care obisnuiam sa umplem timpul liber petrecut afara, in speranta ca va reaprindem dorinta de joaca sau dorinta de a-i invata pe copiii vostri aceste jocuri.

1. Baba oarba

Participantii la joc se aseaza in cerc. Conducatorul alege un copil pe care il leaga la ochi si il invarte, iar acesta trebuie sa ghiceasca pe cine a prins. Se continua jocul cu urmatorul copil.

2. Tara, tara vrem ostasi!

Copiii sunt impartiti in doua echipe si cele doua echipe sunt asezate la o distanta de cativa metri fiecare formand un “gard”, tinanduse de maini. Una dintre echipe spune: “Tara, tara, vrem ostasi!”. Ceilalti raspund: “Pe cine?”. Si apoi se va mentiona un nume de copil ce se afla in acea echipa. Acesta trebuie sa fuga si sa sparga, daca poate, sirul celalalt. Daca reuseste se va intoarce la echipa lui cu un copil din acea echipa si acesta va face parte din echipa lui. Daca nu reuseste, va ramane in echipa care l-a strigat. Castiga echipa care a reusit sa adune toti ostasii.

3. Flori, fete sau baieti

Doi jucatori merg impreuna si aleg un numar de la 1 la 10 apoi revin la ceilati jucatori iar acestia, pe rand, vor spune un numar incercand sa ghiceasca numarul ales de cei doi jucatori. Cand un jucator ghiceste numarul va trebui sa aleaga una din cele 3 variante: flori, fete sau baieti. Dupa ce a optat pentru una dintre variante cei doi jucatori vor merge si vor alege fiecare cate un nume sau o floare. Apoi vor reveni si ii vor spune celui care a ghicit anterior numarul cele doua variante. Acesta va alege una dintre ele si va face astfel pereche cu cel care propusese varianta aleasa iar celalalt jucator va trebui sa treaca in grupul celor care incearca sa ghiceasca numarul.

Citeste continuarea pe 9am.ro

Foto main: Imagine copii in iarba sursa Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.