Fotograful Chris McLennan a surprins cateva fotografii spectaculoase cu saltul aerian al marelui rechin alb.

La doar cativa kilometri distanta de Cape Town, Africa de Sud, langa golful Fale, pe Insula Focilor, este paradisul de vanatoare al marelui rechin alb. Este, de altfel, singurul loc din lume unde rechinul este vazut facand salturi in apa.

Populatia masiva de foci care isi petrece iarna aici atrage uriasul pradator ca un magnet. Cum cele mai multe foci inoata la suprafa apei, devin o prada mult mai usora pentru marele alb care are mai multe sanse sa le prind aici decat in apele adanci. Asa ca, se lanseaza intr-un salt aerian mortal. De cele mai multe ori, pui de foca nu au nicio sansa de supravietuire.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Fotograful Chris McLennan a documentat acest comportament bizar al Marelui Alb. Sarcina nu a fost tocmai usoara deoarece, desi comun, acest comportament nu se manifesta prea des si nici nu este foarte usor de prins pe camera. Spuneti-i noroc, insa Chris a reusit sa prinda nu doar una, ci mai multe sarituri spectaculoase in aer ale Marelui Alb.

Secretul, spune Chris, "este sa localizezi focile care se incumeta sa inoate in apa in cautarea hranei. Concentreaza-te pe foca singuratica sau pe cea care a ramas in urma grupului. Daca esti suficient de norocos, s-ar putea sa ai parte de ceva actiune".

Marele Alb are aproximativ cinci metri lungime si poate depasi o tona in greutate. Vaneaza de cele mai multe ori singur si se hraneste cu pesti ososi, pasari de mare, broaste testoase sau mamifere marine. Uneori isi mai ataca si semenii.

Mai multe imagini cu spectaculosul salt al Marelui alb/ferocelui pradator puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistului.

Sursa foto: Chris McLennan


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.