Laurent Chehere are un talent special. Cu aparatul sau foto, poate face casele sa zboare.

Arhitectura este, prin definitie, foarte...pamanteana. Definitia nu se aplica, insa, si in cazul artistului francez Laurent Chehere. Pentru ca Laurent Chehere are un talent special. Cu aparatul sau foto, poate face casele sa zboare.

Laurent Chehere este un artist cu ani buni de experienta in advertising. In ultima vreme, a revenit la alte doua mari pasiuni ale sale: arhitectura si fotografia. Si-a gasit inspiratia pe strazile Parisului, in cartiere ca Belleville sau Menilmontant si, cu ajutorul aparatului foto si al programelor de editare, face case vechi, care nu mai atrag atentia nimanui, sa zboare.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Flying Houses”, caci aceasta este denumirea proiectului sau,are, fara doar si poate, o atmosfera suprarealista, de povestea. Te-ai astepta ca in orice moment una din case sa se prabuseasca in tinutul lui Oz si sa o ucida in cadere pe Vrajitoarea cea rea de la Rasarit.

Metafora a calatoritului, proiectul nu este pe atat de libertin pe cat lasa sa se vada la prima privire. Invita, ce-i drept, la escapada insa cu anumite restrictii. Este vorba despre acele linii de tensiune care par sa tina in faru casele, fara a le permite sa evadeze total. Probabil ca exista un mesaj ascuns in acest gest al artistului de a "permite" caselor sa zboare, fara sa le acorde acea libertatea totala. Probabil ca, ne invita sa ne analizam pe noi, in detaliu si sa gasim acel ceva care ne tine in loc, care nu ne permite sa fim totali, superbi. Voi ce credeti?

Proiectul a fost expus si premiat cu Grand Prix, la Dock en Seine City of Fashion and Design, in iunie 2012

Ce pacat ca nu exista si in realitate asemenea case

Mai multe imagini cu irealele case zburatoare, puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistului.

Sursa foto: Laurent Chehere

Citeste si:
Andreea Bălan, fără acces în propria casă. Cum a ajuns în această...
Andreea Bălan, fără acces în...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.