Un chinez a inventat un pat care iti poate salva viata in caz de cutremur.

Imaginati-va ca dormiti linistiti cand un cutremur puternic provoaca prabusirea blocului. Stati linisiti. Inventia unui chinez va creste considerabil sansele de supravietuire.

Este vorba despre un pat anti-cutremur care se transforma intr-un cufar de metal in care puteti trai cateva zile pana cand ajung salvatorii. Patul este activat de vibratiile seismice, moment in care salteau se pliaza, permitandu-ti sa te strecori intr-un cufar solid acoperit cu un capac metalic care se inchide ermetic. Astfel, vei fi protejat de mobilier sau bucatile de zi care se desprind in timpul unui cutremur.

Cufarul include si un kit minimal de supravietuire: apa, conserve de alimente, masca de oxigen si extinctor. De asemenea, cufarul emite anumite semnale care vor alerta echipele de salvare ca te afli sub daramaturi.

Singura conditie ca acest pat sa functioneze este sa te afli intins in el atunci cand este cutremur si nu in sufragerie uitandu-te la televizor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.