Chiar daca ne vine greu sa credem, casa din imaginile de mai jos este construita sub pamant.

Cunoscuta sub numele de PIT House, aceasta cladire este construita in Okayama Prefecture de catre compania UID Arhitects. Chiar daca ne vine greu sa credem, cea mai mare parte a casei este construita sub pamant.

Nu, nu este vorba despre un concept destinat supravituirii sau gandit ca un refugiu futurist, ci despre o constructie gandita in asa fel incat sa fie in deplina concordanta cu mediul inconjurator. PIT House este o casa minimalista, cu o atmosfera degajat al carei interior pare sa fie o extensie a mediului inconjurator, a exteriorului. Datorita structurii sale si a faptului ca cea mai mare parte a casei este construita sub pamant (pit = groapa), PIT House pare sa coexiste cu mediul inconjurator si sa fie conectata la acesta.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Desi are un exterior patratos, odata intrat in casa vei descoperi o structura in spirala intinsa pe sase nivele.

Chiar daca cea mai mare parte a casei este construita sub pamant, spatiul nu este unul claustrofobic, ci este invadat din plin de lumina.

Sursa foto: UID Arhitects


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.