O instalatie artistica fascinanta a carei existenta este determinata de conditiile meteo.

Pe zidul unei sinagogi abandonate din Hartford, Connecticut, se intampla sa apara uneori imaginea unui stejar impunator. Nu, nu este vorba de o minune, ci de o instalatie artistica a carei existenta este determinata de conditiile meteo. Ca sa intelegeti mai bine, de fiecare data cand ploua, pe zidul sinagogii apare imaginea unui stejar, simbol al independentei americane preluat dintr-un tablou faimos, The Charter Oak, realizat mai putin faimosul, Charles DeWolf Brownell.

Conceputa de Adam Niklewicz, artist de origine poloneza, pictura murala are peste noua metri in inaltime si aproximativ 14 in latime si a fost realizata in asa fel incat, atunci cand sunt ude, caramizile sa redea imaginea dorita. Cu alte cuvinte, in absenta apei, pictura este practic inexistenta.

Adam Niklewicz si asistentul sau J.D. Richey nu au lasat pictura in totalitate la mila conditiilor meteo si au montat cinci stropitori care umezesc zidul odata pe zi pentru a permite trecatorilor sa admire lucrarea.

In materialul de mai jos puteti urmari indeaproape procesul, dar si rationamentul care su stat in spatele acestei picturi.

Ce parere aveti?

Sursa foto: captura Vimeo


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.