O colectie impresionanta de ilustratii care par sa prinda viata.

Recunoastem, am facut o pasiune pentru artistii autodidacti. Este foarte greu sa nu te lasi captivat de rezultatele obtinute de anumiti artisti care nu au trecut prin etapele naturale pentru a ajunge la acel nivel de desavarsire, ci prin efort sustinut si multa, foarte multa pasiune.

Ca multi altii despre care v-am vorbit in repetate ocazii, Ramon Bruin este un artist autodidact. Desi este foarte bun la ceea ce face, lui Ramon Bruin ii place sa experimenteze constant, sa impinga limitele. Pasionat de airbrush, tehnica de pictura care consta in aplicarea culorii cu ajutorul unui pulverizator, creandu-se efectul de gradient, Bruin cocheteaza si cu alte tehnici. Cea care ne-a atras atentia in mod special sunt ilustratiile sale 3D si realismul care le caracterizeaza.

Cand Ramon Bruin pune mana pe o pensula, lucruri uimitoare sunt pe cale sa se intample. Stie sa se joace cu umbrele si luminile, astfel incat sa dea nastere unor iluzii optice impresionante. Asa se face ca desenele artistului olandez sunt atat de realiste, incat este greu sa iti dai seama in primele secunde daca ai in fata o imagini bidimendionala sau una tridimensionala.

Privind desenele lui Ramon Bruin, ai impresia ca o creatura mistica este pe cale sa isi deschida aripile si sa se elibereze din prinsoarea hartiei sau ca poti tu insuti sa o desprinzi de pe hartie.

Daca desenele lu Ramon Bruin ti s-au parut interesante, iti recomandam sa arunci un ochi si pe lucrarile artistului japonez Nagai Hideyuki despre care am scris aici.

Sursa foto: Ramon Bruin


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.