Un set de fotografii minimaliste despre cum poti transforma un oras industrial intr-unul plin de culoare si geometrie.

Matthias Heiderich este un fotograf autodidact. A reusit, cu toate acestea, sa devina unul din cei mai apreciati fotografi minimalisti din Berlin. Matthias Heiderich nu obisnuieste sa spuna povesti, dar reuseste sa transforme pana si cel mai banal peisaj urban intr-o compozitie puternica, vibranta. Pentru ca Matthias Heiderich este genul de fotograf care are puterea sa faca din lucrurile simple un eveniment.

“Cand ies, caut patternuri, linii, culori, partea abstracta a peisajului urban si le transform in ceva nou, scos din context”, spune Matthias Heiderich. Si ii iese de minune! Concentrandu-se pe estetica urbana, Heiderich reuseste sa surprinda in lucrarile sale detalii pe care multi dintre noi le-ar ignora cu desavarsire. Scos din context, spatiu urban se deda unor interpretari noi, si orice cladire, felinar sau colt de strada capata un sens cu totul nou. Asa se face ca, fotografiile lui minimaliste scot la lumina un Berlin complet nou: plin de culoare si geometrie. Au, de fapt, puterea de a transforma un Berlin industrial intr-un oras plin de culoare si compozitii puternice.

Pasionat de estetica urbana, Matthias Heiderich spune ca visul sau este sa fotografieze macar una din fostele tari comuniste. Cred ca ar gasi acolo resurse infinite pe care un oras ca Berlinul nu i le permite.

Mai multe imagini cu fotografiile minimaliste ale lui Matthias Heiderich puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe site-ul artistului.

Sursa foto: Matthias Heiderich


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.