Cat de valoroasa poate fi o moneda?

Trebuie sa recunoastem, nu punem prea mare pret pe maruntisul din portofel. Nu stim cum sa scapam mai repede de el, iar uneori refuzam chiar sa il primim ingroziti de ideea de a-l avea asupra noastra. Ce-i drept, nu poti cumpara prea multe cu o moneda. Nici macar o guma.

Jacqueline Lou Skaggs, o artista originara din Statele Unite, le-a gasit insa o intrebuintare neconventionala, transformand banalele monede in suportul picturilor sale. Pictandu-le, artista nu numai ca ofera o frumusete aparte monedelor, dar le transforma intr-un produs ravnit, bun de agatat pe peretii galeriilor de arta. Jacqueline Lou Skaggs a scos monedele din circuitul monetar si le-a introdus in cel cultural, transformand un obiect aproape lipsit de pret intr-o mica opera de arta.

Pe o suprafata cu diametrul mai mic de 20 de milimetri, Jacqueline Lou Skaggs picteaza peste fetele presedintilor, transformand un peni intr-o opera de arta in miniatura. Picteaza orice, de la natura statica la portrete. Si-a numit seria, care contine 12 lucrari, "Tondi Observations".

"Initial, acestea monede aveau sa fie cheltuite - puse la gramada cu altele si oferite in schimbul bunurilor. Sau aruncate pe trotuar unde au fost gasite. Frumoase ganduri. Totusi, aceste monede raman tezaurizate ca obiecte de arta si nu ca etalon monetar sau cupru fara valoare", spune artista.

In GALERIA FOTO puteti vedea cele 12 monede transformate in opera de arta de Jacqueline Lou Skaggs.

Sursa foto: Jacqueline Lou Skaggs


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.