Una din cele mai bune adaptari grafice ale romanului Batranul si marea, de la animatia lui Aleksandr Petrov incoace, vine de la artistul german Marcel Schindler.

Batranul si marea a fost romanul care l-a propulasat pe Ernest Hemingway in lumea „buna” a literaturii, aducandu-i in 1954 premiul Pulitzer pentru fictiune. 60 de ani mai tarziu, romanul inca mai fascineaza si suscita imaginatia. Graficianul german Marcel Schindler ilustreaza povestea batranului pescar printr-o tehnica pe cat de simpla, pe atat de poetica. Animatia este pusa in scena cu ajutorul unui marker si a catorva foi albe de hartie, totul asamblat intr-un filmulet stopmotion. Discutabil este sunetul care insoteste animatia, un cantec postdub cam ciudatel.

the old man and the sea from Marcel Schindler on Vimeo.

Nu puteam incheia subiectul fara a mentiona capodopera realizata de Aleksandr Petrov in 1999, animatie care a si castigat de fel Oscarul pentru cel mai bun film de animatie. Filmul a fost compusa din peste 29.000 de imagini pictate pe sticla.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.