Whaletone este un pian inspirat din viata balenelor. Defapt, acest instrument muzical a fost slefuit plecand de la miscarile unei balene din Oceanul Atlantic. Cine s-a gandit si a proiectat totul? Numele lui este Robert Majkut.

foto source / facebook page: Robert Majkut

Nascut si crescut in Polonia, Robert Majkut este probabil unul dintre cei mai importanti arhitecti si designeri ai timpurilor noastre. Este de departe cel mai bine cotat artist de gen polonez si unul dintre “varfurile” domeniului din Europa.

Proiectul Whaletone s-a nascut dintr-un vis. Un vis pe care nu l-am avut clar in minte de la inceput si la care m-am gandit mai bine de 6 luni, pana cand sa realizez ca trebuie sa proiectez un pian inspirat din simplele miscari ale unei balene in ocean. Din punctul meu de vedere o balena este foarte grandioasa in timp ce inoata, iar aceasta grandoare se poate transmite pe uscat numai prin intermediul unui instrument muzical de o eleganta incontestabila: pianul” – a declarat artistul.

Pianul imbina foarte bine atat designul cat si tehnologia moderna. Toti cei care l-au probat s-au declarat mai mult decat incantati.

Whaletone a fost lansat de curand la Milano (13 mai) in faimosul hotel Nhow Hotel. Evenimentul a facut parte din proiectul European Design Week si a atras nume celebre din breasla alaturi de faimosi muzicieni.

Mai jos Galerie foto cu pianul Whaletone.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.