Complexul prezentat mai jos a fost finisat la inceputul anului trecut intr-o zona industriala de pe coasta Sloveniei. Initial, parcul rezidential a fost gandit ca o varianta low-cost, fiind destinat tinerilor singuri sau cuplurilor de tineri proaspat-casatoriti. Denumit simplu, „ Apartamente pe coasta„ , complexul beneficiaza de niste inovatii arhitecturale foarte interesante.

Foto source: ofis-a.si

Construite in stil tetris (se mai numeste si tehnica fagurelui de miere), fiecare apartament este dotat cu un balcon, semi-inchis, care are peretii exteriori perforati cu niste goluri de 10 cm in diamteru, special gandite pentru o ventilatie naturala (pe coasta Sloveniei vantul este foarte puternic). Astfel, fiecare perete exterior iti ofera atat intimitate cat si utilitate.

De asemenea, toate balcoanele au fost decorate cu un paravan de panza colorata care are un dublu rol : in primul rand te fereste de razele soarelui in timpul verii si in al doilea rand ajuta la captarea curentilor de aer – impreuna cu cei doi pereti exteriori – pentru a beneficia de o atmosfera racoroasa pe tot parcursul anotimpulului cald.

Firma care s-a ocupat de construirea complexului si-a extins proiectele in mai toata Europa, fiind foarte aproape si de tara noastra. In prezent se lucreaza la un complex rezidential asemanator langa Budapesta.

Tot in Slovenia, undeva langa Ljubijana, acelasi dezvoltator a mai construit un parc rezidential asemanator. Blocurile au o intalime de doar 3 etaje si o lungime de 650 de metri. Arhitectul s-a inspirat din faimosul joc Tetris.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.