Daca tot am vorbit de L.A., ce ziceti de un exemplu de vila mai mult decat decenta? Se numeste EvansHouse si a schimbat complet o alta cladire, denumita Benton + Park (1957).

Jocuri de lumini. Kilowatti de curent electric. Poker. Dani Negreanu. Cazinouri de lux. Distractie. Ingeri cu sau fara aripi. Muzica buna. Opulenta. Coasta de vest. Crom. Liniste si vacarm.

Daca din aceste cuvinte nu ati putut construi imaginea unui oras simbol al Americii, nu-i nimic. Ne descurcam si fara imaginatie vizuala, suficienta cat sa ne duca cu gandul spre Los Angeles. Trebuie sa stiti ca, dincolo de concentrarea uriasa de jetoane, beculete si banet, Los Angeles poate insemna si liniste. E ca si cum bucurestenii nostri aleg sa locuiasca prin apropierea capitalei, rezolvandu-si treburile in ea si retragandu-se apoi usor, parca spre o alta lume. Ei dracie, dar cum sa compari Bucurestiul cu L.A.-ul? Conceptual merge. Prin jurul Los Angeles-ului si-au facut cuib vedete mai mici sau mai mari. Se duc sa se distreze, sa joace jocuri de noroc, sa inregistreze un album de hip-hop si apoi se intorc in "crib".

Casele lor sunt spectaculoase. Punct. Unele sunt opulente, altele adevarate felii de paradis. Si, daca tot ne-am facut un obicei - bun sau prost, nu stim inca - din a va prezenta case de poveste, vilisoare sau palate, ar fi bine sa continuam trendul. Daca tot am vorbit de L.A., ce ziceti de un exemplu de vila mai mult decat decenta? Se numeste EvansHouse si a schimbat complet o alta cladire, denumita Benton + Park (1957). Mana arhitectilor de la Bittonidesignstudio n-a tremurat deloc. Erau buni si de chirurgi. Lumina, apa, lemn, natura: iata numai cateva din ingredientele de baza. Cu o terasa uriasa - da, piscina ne face sa fugim din birouri - ce priveste spre oras si spre colinele care adapostesc alta locuinte luxoase, EvansHouse e visul implinit pentru cine iubeste lucrurile minimaliste, duse aproape spre saracie cromatica si mobiliera.

Citeste si:
Noua Toyota Land Cruiser: legenda revine cu un design retro
Noua Toyota Land Cruiser:...

Totusi, nu pare sa-i lipseasca ceva...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.