Polaroidul realizeaza fotografii la minut. Cam greu de crezut, prin urmare, ca aceste fotografii pot fii manipulate in vreun fel. Tanja Deuss foloseste, insa, o tehnica speciala, prin intermediul careia transforma fiecare peisaj pe care il surprinde intr-o fotografie Polaroid unica.

Tanja Deuss este un fotograf si artdirector din Germania. Foloseste un Polaroid SX-70, camera cu ajutorul careia creeaza material pentru proiectul sau, „Abheben” (n.r „Lift off”).

Pentru fiecare fotografie in parte, artista apeleaza la o tehnica aparte. In timp ce Polaroidul developeaza fotografia, Deuss sfasie imaginea si foloseste stratul de emulsie al aparatului pentru a transforma fotografia in hartie pe care o poate manipula dupa bunul plac.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Deuss fotografieaza obiecte sau peisaje banale, insa, la final are drept rezultat doua versiuni diferite si unice ale aceleiasi imagini.

Deteriorand imaginea, amestecand culorile si textura, Deuss scoate in evidenta anumite elemente, in timp ce altele dispar in fundal.

Mai multe imagini cu fotografiile Polaroid unice realizate de Tanja Deuss puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistei.

Sursa foto: Tanja Deuss


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.