Iti recomand sa te mai uiti odata. Observi? Cladirile sunt reale - cel putin unele dintre ele - masinile sunt doar machete auto in miniatura. Stiu, este aproape de necrezut.

Daca nu ai stii mai bine, ai zice ca ai in fata ochilor o serie de instantanee vintage cu masini de epoca. Si pe buna dreptate, machetele auto sunt realizate cu atat precizie si cu atata atentie asupra detaliilor incat este foarte usor sa le confunzi cu unele reale. Iar Michael Paul Smith are o colectie de 300 de astfel de machete auto, dar acesta este doar un detaliu. Pe unele le-a luat de la cei mai buni, pe altele le-a creat singuri.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Daca pentru cei mai multi, machetele ar fi bune de pusa in biblioteca si admirat, Paul Smith a simtit ca au nevoie de un context. Asa ca a inceput sa il caute si, atunci cand nu gasea nimic potrivit, sa il creeze.

Cu precizie de ceasornicar, Paul Smith cauta sau contruieste atunci cand e nevoie decorul pentru fotografiile sale. Se documenteaza inainte consultand una din numeroasele carti despre autoturisme sau istoria camioanelor sau cataloage din anii ’30, ’40, ’50 si 60‘ pe care le are. Totul pentru a reda cat mai fidel scena pe care si-a propus sa o construiasca.

Atunci cand nu este nevoie sa isi contruiasca decorul, Paul Smith pozitioneaza macheta intr-un unghi care ii va permite sa creeze iluzia ca masinile si cladirile au proportiile potrivite/reale. Photoshop? Nici vorba! Paul Smith si-a propus sa isi modifice pozele digital, asa ca foloseste un procedeu vechi de cand inventarea aparatului foto: perspectiva fortata a camerei.

Desi pagina sa de Flickr aduna zilnic peste 700.000 de vizualizari, Paul Smith nu se crede un fotograf profesionist. Foloseste, de fapt, un aparat foto standard si nici nu petrece ore bune procesand sau editand. Spune despre sine ca este doar o persoana pasionata.

Michael Paul Smith este si co-autorul carti, “Elgin Park: An Ideal American Town”, care poate fi cumparata de aici.

Mai multe imagini puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina lui Michael Paul Smith.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

Sursa foto: Michael Paul Smith


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.